[]

Polo vs Fiesta?

İlk arabamı alıcam, sıfır olabilir ama büyük ihtimal 1-2 yıllık temiz ikinci el alırım gibi duruyor çünkü 2-3 yıl sonra satıcam arabayı. mutlaka otomatik vites olacak. 30 yaş bekar erkek, aile arabasından çok kendime alıyorum, güvenlik önemlidir. şimdilik küçük şehirdeyim ama istanbul için alıyorum arabayı şehir içi kullanım şehir dışı kadar önemli. çok sık uzun yol yapmam.

Polo mu Fiesta mı? Sadece tercih belirtmek yerine neden bunu seçtiniz veya diğerini seçmediniz birkaç kelimeyle anlatırsanız bilgilendirici olur benim gibiler için. sözlükteki başlıkları okudum tabii.


 
Bence Polo. Alman teknolojisi. VolksWagen iyidir.

Not: 2006 Fiesta kullanıcısıyım.
  • himmet dayi  (10.09.12 13:07:16 ~ 13:07:34) 
şu ford'la, renault'yla, peugeot'yla filan alman arabalarını kıyaslamayın artık bence. ikisi arasında kaldıysan hangisi alman diye bakcaksın.


  • robin crusoe  (10.09.12 13:14:12) 
fiesta'nın dizelininin otomatiği yok, eğer benzinli diyorsan bilemem.


  • black sabahat  (10.09.12 13:28:36) 
otomatik vites dediğiniz için polo. fiesta'nın otomatik şanzumanı çok eski bir teknoloji, neredeyse 10-12 litre yakıyor 100 km'de. polo'da ise dsg şanzuman manuel'den bile düşük tüketime sahip.

onun dışında fiyat/donanım ve tip olarak fiesta polo'yu havada karada tokatlar. ancak dediğim gibi otomatik istediğiniz için polo.
  • i was me but now he s gone  (10.09.12 13:30:30) 
Yol ve kaza konusunda güvenlik öncelikli kriterinizse Polo almayin..
Carpisma teslerinde 5 yildiz alan Polo'nun donanimini Türkiye'de parasini verseniz dahi satin alamiyorsunuz. Bunun disinda sene olmus 2012 Vw'nin sitesine bakiyorum Polo'ya Esp satin alamiyorsunuz..

Ford Fiesta'da durum söyle... euroncaptan 5 yildiz almis araci Türkiye'de alabilirsiniz.. Aracta Esp ve daha fazlasi istemeniz durumunda bulunabilir..

Yani güvenlik konusunda fiesta, polo'dan daha önde görünüyor.. fiestanin handikapi ise fren mesafesinin polodan uzun olmasi.. daha iyi lastikler ve balatalarla bu kolaylikla fark giderilebilir..

Polo'daki güvenlikle ilgili ilginc fakat önemli baska bir handikap söyle:
Kafa korumaliklari sürücü koltugunda 1.80'lik arka koltuktaysa maksimum 1.65'lik birinin güvenli bir sekilde seyahat edebilecegi sekilde dizayn edilmis. Kazalar bu limitlerin üstü icin cok daha tehlikeli.

Ben polo almazdim..

Secenekleriniz sadece fiesta ve polo ise ve bununla beraber öncelikli kriteriniz güvenlikse, fiesta daha mantikli bir secim.
  • pollyx  (10.09.12 13:37:40) 
Fiesta kullanmis bir polo sahibi olarak kesinlikle polo diyebilirim.

Ayrica kriterlerine surus keyfini de ekle.
  • vampir akrep  (10.09.12 19:11:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.