[]

İstatistik - Yardım !

Yarın öğlen istatistik sınavım var. İstatistik 1 dersi yani. Çok da yoğundum bugunler de, diğer sınavlarım iyi geçti baya. Yarın ki istatistik sınavına da hazır nefes almışken bakiyim diyorum.
hedef 30 ila 50 arası bir not almak. Girenlerden tavsiye bekliyorum.
Birincisi istatistik dersi hakkında hiç bir fikrim yok, İkincisi matematiğim iyi değil zaten. soru 1) 30 - 50 arası alabilir miyim? yarın sabaha kadar kasmam yeterli olur mu? soru 2- bu mod/medyan falan var 1 soru 20 puan civarı... bunları netten falan öğrenebilir miyim? evet ise nereden? internet aleminden faydalanabilir miyim. Elimde notlar var ama bana lazım olan notlar çok alakasız bir kişinin ihtiyacı olan notlar. Elimdekilerden bir şey anlayamıyorum pek. Mesela formul simgelerinin açılımı falan yazmıyor vs... bir yardım bana lütfen....


 
mod medyanı hemencecik anlarsın.
not internette nerede bulunur bimiyorum ancak istatistik in giriş konuları çok basit. sabaha kadar baksan -kaynak bulacağını farzederek- 30-50 çok rahat alırsın.

  • sare  (18.11.08 20:15:35) 
üst sınıflarda tanıdık varsa ve bu dersi aynı hocadan almışlarsa onlara sormak en iyisidir. bizim muzaffer hiçyılmaz'ın sınavlarında hep aynı tarz sorular çıkardı mesela.

tavsiyem:

normal dağılımın genel özelliklerini/kurallarını,
mod median mean gibi kavramları,
standart sapma hesabını ve histogram çizmeyi,
eğer exponential konusuna girdiyse ki girmiş olması lazım, iyi öğren.

tabloları doğru okuyabilmen ise gerçekten çok önemli: sizinkini bilemem ama hocalar genelde bu tablo olayına fena takıyor.

istatistik 1'in vizesinden hiçbir derse girmeden ve bir gece çalışarak 55 mi ne almıştım, finalde sçtım gerçi hiç takip etmediğim için (alt metin: vizeden sonra biraz daha yakından alakalı ol dersle yoksa 1 gecede kurtarman mümkün olmayabilir)

yaparsın ya nolcak, işin anahtarı sınavda heyecanlanıp yazdıklarını sürekli silip başka bir şeyler yazmaman. bırak aklına gelen ilk çözümler kalsın orda. başarılar ve bol şans dilerim.
  • oddity  (18.11.08 20:32:08) 
20 puanı garanti alırsın herhalde mod, median kolay şeyler ekşisozlukte aratsan bile yeteri kadar bilgi bulabilirsin olmadı wikipedia falan dene orda formüller falanda verilmiştir. hiç olmadı bana mesaj yoluyla ulaş takıldın yerde yardımcı olmaya çalışırım.
kolay gelsin.

ayrıca ilk sınava 1 saat bile çalışmadım ama 70 aldım gerçi sınav kolaydı ortalama 80 çıktı ama neyse artık:).
  • insantaklidiyapanmaymun  (18.11.08 20:52:25) 
cevaplarınız için çok teşekkür ederim

benim zaten bu 5. alışım galiba bu dersi sorular değişmiyor. 20 puan test gibi 20 puan mod medyan kartil mi ne, olasılık falan var yani. İstatistiğin en kolay kısımları muhakkak ama elimde düzgün not yok işte. netten falan bakmaya çalışıyorum sağolun tekrar.
  • x factor  (19.11.08 01:29:05) 
geçmiş olsun istatistiği ben de alttan alıyorum
bizim hocanın sitesinde var bişeler buyrun bakın bi www.mustafaotrar.com

  • dr.ramiz  (19.11.08 11:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.