[]

Derin dondurucdan cikmis eti suya tutmak

Derin dondurucan cikardigimiz eti, cozunmesi icin suyun altinda tutmak sakincali midir? Paketi acmadan suya tutmak ve paketten cikarip eti suyun altina tutmak gibi seyler yaptim mesela, ikincide cok mu sacmaladim yoksa?




 
su, eti sertleştirir. bir kaba sıcak su doldurup et olan kabı buraya bırakarak eti çözdürebilirsin.


  • sen dururken annenmi gidcek ekmek almaya  (17.11.08 00:18:20) 
o kadar zamanim yoksa ne yapim?


  • ermanen  (17.11.08 00:21:41) 
biraz ingiltere ye calistim ama faydasi dokunur sanirim. hizlica bir goz atinca, en iyi ve saglikli yontem buzdolabina alip zamana birakmakmis.

daha detayli bilgiler de var buyrunuz:
www.wisegeek.com
www.wisegeek.com

git: google, ara: Thawing frozen meat
  • lejant  (17.11.08 00:38:33) 
evet en iyi yontemi biliyorum zaten, zamanim yoksa onun icin diye sordum

bu arada mikrodalganin defrost ozelligi de kotu, yarisi donmus kaliyor, birazi pisiyor falan oeh.
  • ermanen  (17.11.08 00:43:27 ~ 00:58:49) 
valla bende boyle kare ve olukları geniş bi tava var nerdeyse full buzlu atıyorum eti yağsız yapıyorum super oluyor.


  • random blonde  (17.11.08 01:16:20) 
Buzluktan buzdolabının normal bölmesine alıp uzun uzun sürede çözdürmek en sağlıklısı. Diğer yollarda bakterilerin çok hızlı ürediği söyleniyor ki link veren arkadaş da söylentiye dair yeterince bilgi vermiş.


  • Güzel Marmara  (17.11.08 03:31:28) 
Bir poşete koyup ılık suda bekletebilirsiniz. Direk olarak su altına tutmanın da sağlık açısından herhangi bir sakıncası yok fakat etin duyusal özellikleri değişebilir.


  • paranormal  (17.11.08 10:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.