[]

Hesabımdan Banka Personeli Para Çalarsa Ne olur?

mesela benim hesabımda 1 milyon lira var diyelim, banka memuru/müdürü artık neyse geldi benim paramı (benim rızam/onayım/isteğim olmadan) kendi hesabına yada bir başkasının hesabına aktardı diyelim. bu durumda bankanın sorumluluğu ne olur? benim param hesabımda durur mu?




 
ne olmasını bekliyorsun? tabii ki hesap özetlerinde ortaya çıkar ve yakayı ele verir. bazen çıkıyor öyle akıllılar ama maksimum bir ay içinde yakayı eleveriyorlar.


  • deckard  (15.11.08 11:51:43) 
tüm sorumluluk bankanındır. diyelim hesap açtırdınız ve 1.000.000 ytl yatırdınız, bir şekilde sizin rızanız,onayınız veya isteğiniz olmadan bu para çekildi, siz itiraz ettiğiniz anda, banka bunun aksini ispatla yükümlüdür, yani gişeden nakit çekildiyse nüfus cüzdanı ve dekonta atılmış imza, transfer talimatıyla yapıldıysa şekil şartları uygun ve imzalı talimat (yüksek tutarlarda telefon teyidi de alınır), ama siz kendi güvenliğinizi tehlikeye atacak bir şey yaparsanız, boş kağıda imza atıp 3. kişiye vermek, telefon ve internet bankacılığı bilgilerini başkasıyla paylaşmak, bunlar sizin sorumluluğunuzdadır. bunun bir istisnası da tabii ki kanuni takip ve ödemelerdir. mesela sizin hesabınızda 1.000.000 ytl var, aynı zaman taksitli bir krediniz var, ödeme günü geldiğinde bu taksit hemen alınır, ama burada krediyi alırken imzaladığınız ödeme planı olduğu için bilginiz dahilinde olduğu varsayılır. veya bu hesaba bağlı bir çek keşide ettiniz, çek bankaya ibraz edildiği anda ve yine şekil şartları uygunsa ve hesap uygunsa sizin onayınız aranmaz.


  • crimson king  (15.11.08 11:55:46) 
banka paranızı size öder ama calınan parayıda o personelden ss kuralı cercevesinde tahsil eder. bunu yapan arkadas bir daha hiçbir bankada çalışamaz.


  • patricia teyze  (15.11.08 12:04:00) 
para aktarması için sisteme girerken kendi kullanıcı adı ve şifresiyle girer, dolayısıyla hangi personelin para aktardığı sistemde görünür


  • efruz  (15.11.08 12:05:50) 
bunu yıllarca yakalanmadan yapanlar var. link aşağıda. türkiye'nin en büyük banka doladırıcılığı. kadın kanserden öldü sanırım. diğer elemanlar da tutuksuz yargılanıyorlar şu anda. hatta bir tanesi akp'li bir belediyede işe başladı tutukluluk durumu ortadan kalktıktan sonra.

www.haberler.com
  • tannhauser  (15.11.08 13:15:07) 
illa şikayet lazım değil. hesap sahibinin ruhu bile duymuyor olabilir. müfettiş gelip incelerse de çıkar ortaya. (bkz: yaprak dökümü) (bkz: şevket)


  • kibritsuyu  (15.11.08 15:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.