[]

3 katlı evde soğuk havanın eşit dağılmaması sorunu

3 katlı evdeyiz. merkezi klima var. yani her katta havalandırma delikleri var ve sıcaklık tek bir yerden konrol ediliyor.

soğutmayı açtığımızda bodrum katı çok soğuk oluyor, giriş katı daha az soğuk, üst kat en az soğuk oluyor. tamam bu fizik kuralı tabii, sıcak hava yukarı gider, soğuk hava aşağı.

peki bunu eşitlemenin çaresi var mı? sistemde mi bir sorun var acaba...

 
yalıtımlı çatı.


  • kakao  (28.08.12 00:42:07) 
Alt katlara giden havayı kısıtlayın.Ya havalandırmalarını kapatın ya da kat girişlerinde borulara vana koyun oradan kısın.Garanti olmasa da işe yarayabilir.


  • grgn  (28.08.12 00:42:59) 
Test and Balancing yapılması gerekiyor.Sistemin tasarımına bakmak gerekli.Eğer damperli menfezlerden koyulmuşsa her menfez için ayrı ayrı balanslama yapılması gerekir.Ayrıca kanallar da temiz olmalı.

Bunun yanında havanın sirküle olması için emiş ve fan kanalları kontrol edilmeli.

Zamanında bu işi Türkiye'de yapmak için çok uğraştım ama millet koca gökdelen yapıyor ama tarafsız bir Test and Balancing parası vermek istemiyor.Dertlendim bak yine....Bu da gol değil...
  • Evocati  (28.08.12 00:42:59) 
maalesef kışın da tam tersini yaşayacaksınız.


  • kayranin kedisi  (28.08.12 13:13:12) 
@kayranin kedisi

evet dogru dedin. kışın yukarısı çok sıcak oluyor ama dışarı da çok soğuk olduğu için sorun olmuyor genelde
  • ermanen  (28.08.12 18:31:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.