[]

noterden kağıt gelmiş, acaba nedendir?

Akşam eve geldim, apartman girişinde bir kağıt.

(İzmirde oturuyorum)

Beşiktaş 9. noterinden bilmem kaç nolu dosya ile ilgili.

İlk adım eksik yazılmış tebliğgatta, adres doğru. Hani Mehmet Ali Alabora gibi diil de Ali Alabora gibi yazılmış.

Adreste bulunamadınız, kağıdı muhtardan alın diyor. Muhtara gittim, kapanmış tabi.

Sabah alıcam, ama rahat uyuyabileceğimi sanmıyorum.

Ne olabilir bu gelen şey?

Ek bilgi: 400 lira kredi kartı borcumu taksitlendirmiştim 100er 100er 4 ayda ödemek üzere. İlk ödemesini 3 gün geç yaptım. Bunla bir ilgisi olabilir mi?

Veya başka bişey midir? Bişey kazanmışsam falan mesela. Hani noter huzurunda yapılan çekiliş hesabı.

Kimseye kefil olmadım, senet de imzalamadım.

 
son zamanlarda herhangi bir kriminal olaya karışmdıysanız da bilginiz haricinde şahit gösterilmiş olmanız imkan dahilinde (düşük de olsa).
ama büyük ihtimalle bankanın sisteminde bir hata olmuştur ya da ilgili şubenin avukatı sistem güncellemelerini yapmayı beceremeyen aceminin tekidir. güncelleme yapmadan davayı açmıştır. bir şeycik olmaz. avukatla bürosunda görüşür, olayı kapatırsınız.
endişe buyurmayınız. avukat böyle hatalı bir takibat yaptığı için tutuşur zaten.
  • tannhauser  (10.11.08 20:02:21) 
bence de banka hatasından kaynaklanıyordur. isim benzerliği de olabilir..
sonuçta yarın sabah muhtara gidip nedir ne değildir öğreneceğiniz için telaş etmeyiniz. olay açığa kavuşunca da büyük ihtimal banka müdürüne fırça kayacaksınız.

  • cgcore  (10.11.08 20:40:45) 
ödenmemiş, icraya düşmüş bi borcunuz harcınız, su, elektrik, telefon, doğalgaz, internet faturası vs. olabilir.


  • geldiler  (10.11.08 21:03:52) 
bankayla alakalı olması ihtimaline ihtimal dahi vermiyorum (evet cümle saçma)

herhangi bir şahitlik olayı da olamaz, noter kanalıyla gelmez o tebliğler direkt mahkemesinden gelir.

noterden gelen kağıt çok büyük ihtimal ihtarnamedir ki hiçbir kurum avukatı taksitlendirilmiş 400 YTL'lik borca 70-80 YTL masraf yapıp ihtarname göndermez, ayrıca bilginiz olan bir konuda neden sizi ihtar etsin?

bu gelen kağıt sizi ya bir konuda ihtar ediyordur ya da yapmanız gereken bir şeyi yapmaya davet ediyordur.

çalışıyorsanız işyerinizden olabilir, apartmandan bir şikayet olabilir misal?(tamamen akla gelen bir örnek, telaşa mahal yok)

bu arada isminiz eksik yazılmışsa resmi başvurunuz olan bir yerden değildir -eğer büyük bir avukat ihmali yoksa- onun için tam isminizle değil kullandığınız isminizle gelmiştir, öenmsiz bir şey de olabilir, yarın sabah gider alır bakarsınız.

ihtarnameler bağlayıcı değildir yani yazanı yapmak durumunda değilsiniz, sakin olun.
  • desidire  (10.11.08 21:22:30 ~ 21:48:33) 
mesajlar için teşekkür ederim arkadaşlar. sabah durumu öğrenip buraya gelişmeleri yazarım.

ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler.
  • karapolisnas  (10.11.08 21:52:13) 
Taksitlendirme tarihinden sonra, ödemenin ilk vadesi bile gelmeden avukat borcun tamamını ödeyin diye tebligat yapmış. Olay bundan ibaret. Banka ile avukat arası iletişimsizlik anladığım kadarıyla. İlgilenen herkese tekrar teşekkürler.


  • karapolisnas  (11.11.08 08:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.