[]

türkiye'de master'dan sonra niçin yurtdışında da master yapılır?

internette araştırma yaparken bazen şöyle bir şeye rastgeliyorum. mesela bir öğrenci türkiye'de lisansı bitirdikten sonra önce burada bir üniversitede master yapmış, daha sonra da gitmiş amerika'da/avrupa'da master yapmış. üstelik aynı konuda yapanlar var. bunun nedeni nedir? yani neden iki master yapıyorlar da direk doktoraya gitmiyorlar? eğitim kalitesinden ötürü mü, sonuçta ikisi de master? ya da burada yaptığı master'da iyi bir not ortalaması tutturup, yurtdışında daha iyi bir üniversiteden kabul almak için mi? ben pek bilemedim, o yüzden fikirlerinizi almak istedim. sağolun.




 
eğer linkedin de gördüklerini diyorsan, master yaparken avrupaya erasmusa gidenler sanki bütün eğitimi orda almış gibi o üniversiteden mezun olduklarını yazarlar.
bir de 5 sene çukurova üniversitesinde okuyup 3 aylığına italya da eğitim gören fakat facebukunun her yerini italya resimleri yazıları ile kaplayan, lisans eğitimini pisa da aldığını söyleyen dingiller vardır ama konumuz o değil.

  • ozmania  (20.08.12 15:28:11) 
  • natnan  (20.08.12 16:15:27 ~ 16:16:08) 
şöyle de olabilir:
master a başlar, sonra tez için yurtdışında bi üniversitede burs bulur, gider orda da tezini verir.
veya, master a başlar, o esnada yurtdışı bursu bulur, burdakini yarıda kesip gidip orda yeniden başlar.
dediğiniz gibi eğitim kalitesi de etkili bence.
  • ferishtah  (20.08.12 16:16:18) 
amaç doktora değildir belki? master yaparsan orada kalman kolaylaşır diye düşünüyorum.


  • noluyo yaa  (20.08.12 16:24:35) 
eger ailen zengin degilse master icin burs bulman lazim master burslari da her onune gelene verilmez o yuzden yetersiz akademik durumu guclendiriyorlar ama yine de doktoraya yetmiyor mastere gidiyorlar.

ama genelde abd de ayni alanda 2. mastera sicak bakmazlar,o senin gordugun kanada veya avrupadir
  • iplikci  (20.08.12 18:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.