[]

Polisin Teşhis Yöntemleri?

Haberlerde duyarız bazen "Polis görüntülerden kimlik tespiti yapıp..". Tamam faillerin suratı kabak gibiyken ve göz kısmı görünürken eyvallah da son gördüğümde saldırganlar baştan aşağı sarınmışlardı.

Bunlar böyle full kapanmış saldırgan durumlarında nasıl kimlik tespiti yapıyor olabilir?

a. İstihbarat süper sağlam, kim ne yapmış veya yapacak biliniyor.
b. Herkesin bir rakama dökülebilecek kütlesi var ve kameralarda üç boyutlu tarama yapıp o kütleye en yakın olası suçluları ve o yine en yakın kütledeki orada bulunabilecek sabıkalıları alıyorlar?
c. Yada birileri bu konuda da yalan söylüyor.

 
mobese+1

suçun çapına göre özel şirketlerin veya kamu kurumlarının (benzinci, banka, okul, adliye, vs) kameralarından da yararlanıyorlar.

"Herkesin bir rakama dökülebilecek kütlesi var ve kameralarda üç boyutlu tarama yapıp o kütleye en yakın olası suçluları ve o yine en yakın kütledeki orada bulunabilecek sabıkalıları alıyorlar?"

bu kadar gelişmiş teknolojilerin kullanılabilirliğiyle ilgili tek bir bilgi vereyim: bu ülkede web sitesinin yönetici parolası "123456" olan bakanlıklar emniyet müdürlükleri var.
  • mecburi fake  (16.08.12 16:18:05) 
görgü en önemli unsurdur olaylarda.
*olayı görenlerin ifadeleriyle suçlunun profili çıkar.
*görgülere sabıkalıların olduğu fotoğraf albümleri verilir ve tek tek kontrol etmesi istenir.
*robot resim imkanı varsa yani suçu işleyeni gören varsa robot resim çizdirilir.
*olay yerinin civarındaki tüm kamera sistemleri tespit edilir ve bunların olay yerine hakim görüntüleri toplanır.
özel programlar aracılığı ile görüntüler normalde ne kadar çamur gibi olsa da suçu işleyen şahsa dair bilgi toplanır.
uygun kare var ise netleştirilir ve fotoğraf olarak çıktı alınır.
örneğin cumhuriyet gazetesi bombalanmasında çizilen robot resim ile yakalanan adamın gerçek hali arasında hiçbir fark yoktu neredeyse.
kaldı ki kameralarda yüzü görünmüyordu.
robot resim 3 farklı görgüden alınan bilgi ile çizildi.
  • icemanr  (16.08.12 17:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.