[]

kedi maması vol:II

Merhaba arkadaşlar, daha önce de sizlere kedi mama markasını sormuştum, öneriler dahilinde Hill's almıştım. Nitekim kedim bu mamayı hiç bir zaman iştahla yemedi. Bugün kedimin maması bitti ve markette sadece whiskas bulabildim. Kedim daha önceleri whiskas'ın kuru mamasını yemediği için konservesini alayım belki bunu yer dedim. Neyse, eve gelip konservenin kapağını açtığım anda kedim adeta çıldırdı! çoğu yemeği iştahsız ve zorla yiyen kedim bu mamaya resmen bayıldı. Soruma geçeyim hemen,

1)Bu mamayı kediye vermem doğru mudur yanlış mıdır? Bu mamanın tam olarak zararı nedir?
2)Kedimin böyle iştahla yiyebileceği başka mama biliyor musunuz?

 
bir kereliğine vermiş ol. başka verme. çünkü her yerde söyleniyor ki marketlerde satılan ucuz ve kalitesiz mamalar ileri yaşlarda özellikle böbrek rahatsızlığı yapıyormuş.

konserve dersen hill's in ve diğer kaliteli mamaların da konservesi var.

hill's in başka çeşit mamaları olduğu gibi başka markalar da var. ben açık olarak kilo ile royal canin'in fit 32'sini ve proplan'ın somon balıklısını alıyorum. arada da ton balığı veriyorum kedilerime. maşallah diyeyim hepsin hapur hupur götürüyorlar.

bence bulabildiğin başka kaliteli mamaları dene. kedin neyi en çok severse onunla devam et.

yalnız burdaki önemli nokta kedinin reklamlardaki gibi atlaya zıplaya mama yemesi değil, kaliteli ve sağlıklı mama yemesi. bunu unutma.

yemiş bitirmiş işte hill's i. daha ne istiyorsun :))
  • mea maxima culpa  (07.11.08 15:21:03) 
Benimki de çok yemek seçer ama deneye deneye Nutrience'da hemfikir olduk kendisiyle. Denemediyseniz Nutrience deneyin ve Whiskas gibi market mamalarından uzak durun...


  • crown  (07.11.08 16:43:47) 
şimdi bir anımı paylaşmak isterim: bir buçuk yaşındaki kısırlaştırılmamış erkek (hatta errrrrrrrrrrkek eheh) kedimin kuyruğunda böyle bildiğiniz bir parmak kalınlığında bir boşluk oluşturacak şekilde baştan uca kadar tüyler dökülmüştü. korkunç bir görüntü, böyle kedi var normal gözüküyo ama bakıyorsun kuyrukta kocaman bir sıra tüy eksik. neyse veterinere götürdük, ne veriyorsunuz hayvana mama olarak dedi. ben de normalde iams'la beslerim ama o ay feci parasızdım hayvana whiskas'ı dayadım, dedim. veterinerin tepkisi: "neden, kedinizi sevmiyor musunuz?" yani demem o ki sağlıklı bir kedi için whiskas'a hayır.

akabinde,

ben genel olaram kedilerin iams hastası olduklarına kanaat getirdim ama, birçok petsshopta düzgün markaların devasa paketlerini açıp kiloyla mama satıyorlar. böyle bir petshopa gidip düzgün mamalardan küçük birer örnek alıp denemek mantıklı olabilir, hayvan hangisini beğenirse onunla devam edersiniz.
  • myriamonde  (07.11.08 19:56:54) 
acaip mama secen, begendigi mama olmayinca yemeyip elden ayaktan dusen bir kedim var. son umit aldigim eagle pack hollistic select serisinin tavuklu olaniyla ask yasiyor valla. paketi actigim anda etrafinda donmeye basliyor. kimbilir, belki sizinki de sever.


  • no avalon  (08.11.08 13:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.