[]

ekşi sözlüğün yarattığı nesil hakkında?

Yaklaşık sekiz yıldır takip ediyorum ekşiyi. ekşi; sürekli bahsi geçen kitapları, övülen müzik grupları veya oluşturduğu internet fenomenleriyle bir ekol oldu malüm. arkadaşlar arasında yapılan esprilerde vs. hep bunun etkisini hissediyorum ve ekşiyi referans verdiğimde anlamayan, önyargıyla yaklaşan insanlar olduğunda bir kopukluk yaşanabiliyo... soru da burda başlıyo işte sayın okuyucu kendi içinde bir tarikat gibi değil mi sözlük okuruyla yazarıyla ve bu durum diğer insanlarla arayı gittikçe açmıyor mu sizde de? yani insanları ortak mevzular hasebiyle birden yaklaştıran bu güzide sitemiz(ekolümüz) bir yandan da uzaklaştırıyor mu sizce? (soru detaylandırılabilir ama söyleşi,konferans vb. de uzun soru soran adamın iticiliği de malum :D )




 
illuminati'nin oyunları bunlar hep.


  • solfej  (09.08.12 23:26:35) 
sözlük elit kesim olduğu için(yani öyle anladınız), kendinize daha yakın insanları buluyorsunuz ve sahteden arkadaşlarınızdan uzaklaşıyorsunuz olabilir


  • wayne  (09.08.12 23:49:20) 
evet bence bir tarikat gibi. kendine ait jargonu var mesela. ben bunları kullanırken sıkıntı çekiyorum. örneğin arkadaş muhabbeti öyle bir noktaya geliyor ki "yine duşa soktun kardeş", "allahu ekber waaauuvv", "ebesinin amı ali sami" demekten kendimi alamıyorum. bunları duyunca arkadaşlar bön bön bakıyor tabi. bir de "kezban" mevzuu var. kezban ve ilgili başlıklarda yazılanlardan seçiciliğim bir kat daha arttı. sokakta her gördüğüm kıza kezban diyesim geliyor ki bu da bir sorun.

yani tarikatiz.
  • nevruz atesinin ustunden atlayan bakan  (10.08.12 00:36:29) 
ekşiyi referans verdiğinde önyargıyla yaklaşımların sebebi "son yıllarda sözlüğün bokunun çıkması" durumundan olabilir mi? hani troller, inandığın konuyu "savunmak, anlatmaya çalışmak"tan öte bokunu çıkarırcasına laf kavgasına dönüştenlerin cirit atması buna sebep olabilir. yapılan espriyi de bilen anlar sadece ama evet bazı yerlerde duruma cuk oturuyor ama karşındaki anlamadıktan sonra (bkz: fıkrasına gülünmeyen adamın acı hali)


  • cominghomeagain  (10.08.12 04:08:32 ~ 04:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.