[]

MacBook ve RAM ve OS

Merhaba,

elime eskice bir MacBook geçti. Üzerinde DDR2 667 MHz SDRAM var. Değiştirmek istesem bu özelliklere sahip herhangi bir ram işimi görür mü, yoksa Apple'dan mı almak gerekiyor?

Bir de Apple'ın "warez"e karşı tutumu nedir? Üstünde Leopard var, Ebay'den Snow Leopard fiyatlarına baktım, 100 doları geçiyor. Bir ihtimal eski dost torrente başvuracağım; Apple tepeme çöksün istemem.

Teşekkürler.

 
Öncelikle About This Mac kısmından kaç GB'a kadar RAM'i yükseltebileceğinizi öğrenmelisiniz. Ardından o özelliklerde bir RAM işinizi görecektir, ayrı bir Apple RAM'i yok yani.

Warez, her zaman olduğu gibi Apple'da da engellenebilir bir durum değil. Başı ağrıyan kimseyi görmedim bugüne kadar.
  • Rochefort  (08.08.12 14:31:30) 
Yurt dışında mısınız ? Öyleyse sıkıntı olabilir TR için şimdilik bir sıkıntı yok apple'a ait işletim sistemlerini indirip kullanabilirsiniz deneme amaçlı ;)


  • hayyam ara  (08.08.12 14:43:54) 
Cevaplar için teşekkür ederim. Son bir soru daha sorayım. Hard disk de herhangi bir laptop hard disk i olabilir o zaman değil mi?


  • firuz  (08.08.12 15:14:47) 
herhangi bir harddisk olabilir, mac te isletim sisteminde warez diye birsey yoktu simdiye kadar, lion da nasil bilemem ama, serial number girme olayi yoktu senin elindeki makinanin versiyonlarda. bence daha verim almak istersen tiger kur makinaya yada tiger in bir onceki versiyonu.


  • lutah  (08.08.12 15:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.