[]

Bilimsel Makaleler Nereden Okunur

Böyle siteler varmıdır? türkçe yada ingilizce ücretsiz okuyabileceğimiz araştırlabilecek. yada her hangi bir konu üzerinde araştırma yapılırken nasıl yol izlenir google' a gidip lönk die aradığın şeyi yazınca içinde kayboluyorum




 
veritabanları vardır, genelde üniversite IPleri üzerinden ulaşılırlar, aksi takdirde evden falan girdiğinde üyelik isterler, ya da belli bir makaleyi okumak istediğinde o makalenin ücretini ödemen gerekir (30-40 dolardan 100 küsur dolarlara kadar çıkabilir). jstor, emerald, ebsco falan en ünlüleridir ama tabii tonla vardır daha.


  • sui  (08.08.12 14:21:11) 
cok sipesifik degilse ben hep wikipediadan bakarim tavsiye ederim.


  • serabetan  (08.08.12 14:21:42) 
wiki çok sığ kalıyor. ücretli sitelerde işime gelmiyor.. üniversitelerin veritabanları senelik cuzi ücretli gibi kullanılabilir mi acaba?


  • bızık  (08.08.12 14:28:36) 
google a değil ama, scholar.google.com a lönk diye yazabilirsiniz aradığınızı.

bir de yök ün tez arama sayfası var diyorlar, üyelik gerektiriyor ama ücretsiz sanırım. hiç kullanmadım o ayrı.

google scholar'dan ücretsiz makalelere de ulaşabiliyorsunuz ama diğer veri tabanlarına yönlendirdiği de çok oluyor. o ücretli veritabanları için ya bir üniversiteden bağlanacaksınız ya da üniversitede hesabı olan bir arkadaşınızın -varsa- uzaktan erişim hakkını kullanacaksınız.
  • bipolar  (08.08.12 14:29:53) 
bilimsel araştırma yapmak en genelinden araştırma ile başlar. yani en genel kaynaktan, ansiklopedilerden başlayacaksın. sonra daraltacaksın çalışmanı.

çok klasik olacak ama wikipedia'dan başlayacaksın. sonra ordan veya başka kaynaklardan bulduğun referanslarla devam edeceksin. eskiden olsa okul kütüphanesine git ansiklopediden başla araştırmaya derdik ancak şimdi o ansiklopedilerin güncelliği kalmadı.

wikipedia ilk anda ulaşılabilecek tek ucretsiz kaynak. handikapları var, ancak eskisi gibi dandik değil, daha sıkı bir kontrol var üzerinde.
  • mea maxima culpa  (08.08.12 14:55:24) 
  • 1lisan1insan  (08.08.12 17:14:15) 
(bkz: scirus)

sadece bilimsel makaleleri bulur bu arama motoru.
  • devilred  (08.08.12 19:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.