[]

Çok kararsızım, bir el atın (notebook / netbook / tablet / ultrabook)

Merhaba sevgili sözlükçüler,

Bilgisayarım eskidiğinden, notebook / netbook / tablet / ultrabook almaya niyetliyim. Ancak hangisini alacağıma karar veremiyorum, en çok hangisi işimi görür bilemiyorum.

Şunlar en önemli benim için:

- Fan sesi beni çıldırtıyor, asla tahammül edemiyorum.
- Hafif olsun. Sırt çantasında taşımaktan omuzlarım çöktü yeminle.

Öte yandan çok güçlü bir şeye ihtiyacım yok. Bilgisayarda son 3 senedir yaptığım işler şunlar:

- İnternetten dizi izlemek, email kontrol etmek
- Müzik dinlemek
- Torrentten film indirmek
- PDF halinde kitaplara bakmak
- Kullandığım bir tane program var, o da LaTeX dosyası oluşturmak. Çok mecbur kalırsam internet üzerinden de yapabiliyorum.

Şunlar da istediğim şeyler:

- USB girişiyle falan dosya atılabilsin.
- Oyun oynanmasa da olur, zaten bir tek FM oynuyorum.
- Tablet önerirseniz de, harici klavyesi falan olsun.

Parası önemli değil, paraya kıyıp alacağım. yeter ki az sorunlu, baş ağrıtmayan bir şey olsun.

Tavsiye ettiğiniz modeli ve neler yapabildiğini kısaca yazarsanız sevinirim.

Sağolun şimdiden.

 
@darknum_: Aslında Transformer Prime almaya niyetlenmiştim ama klavyesinde yazmak sıkıntı oluyormuş. Bu arada Android'in Tex programı var diye biliyorum.

Senin aldığın modelin adı nedir? Teşekkürler.
  • thomas j  (03.08.12 16:01:44) 
Tablet tavsiye edebilirim fakat klavye işi sıkıntı çıkarabilir. Kılıf şeklinde klavyeler falan var, onlara bakabilirsin.

Onun dışında ultrabook da olur ama sen en önemli şeyi yazmamışsın; bütçen ne kadar? Ona göre ya netbook ya da ultrabook önereceğim.
  • ahmetcan44  (03.08.12 18:31:33) 
@ahmetcan44: 1800-2000 liraya kadar alabilirim. Zorlarsak 2100.


  • thomas j  (03.08.12 18:44:17) 
Tabletlerin performansı tatmin etmez gibi geliyor.


  • thomas j  (03.08.12 18:45:47) 
www.vatanbilgisayar.com

Bu cihazı önerebilirim. Vatan varsa yakınlarda, mutlaka incele. En yeni modellerden biri. Harici grafik kartı da var, çok kullanacağını sanmıyorum ama biraz daha güç gerektiren işlerde faydasını görebilirsin. Yazma korumalı 24GB SSD de var. Çok kullandığın uygulamaları önbelleğe alarak, sonraki açışlarda daha hızlı açmaya yarıyor. Tasarımı bence mükemmel. 1,5 kilogram civarında, gayet hafif. Tabi Vatan'ın haftasonu indirimlerinde falan 1800 liralara düşme ihtimali de var, belirteyim, sonra pişman olma. Şu forumu okumanı tavsiye ederim:

resim.donanimhaber.com
  • ahmetcan44  (03.08.12 19:01:08) 
valla hocam bilgisayar mühendisi arkadaşım lenovo kullanıyordu. hem hafif hem de teknik olarak yeterince iyi olduğunu söylemişti. ayrıca fiyat olarak da uçuk değil sanırsam. bi araştır derim.


  • kuul  (03.08.12 19:23:26) 
ultrabook hafif kullanışlı dayanıklı göz yormaz çok iş yapar


  • isimmisimyok  (03.08.12 23:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.