[]

Aşçı yamağı olmak için ne yapmalı?

Aileden para almadan istanbulda yasamaya calisacagim. Orada da çalışırken bari sevdigim bir is olsun diyorum. Aşçı yamağı olsam mesela... Nasıl olurum ki? Kac para verirler?




 
Mutfakçı olursan ortalama 800 tl ile başlıyorsun. Tabii çalıştığın yere göre değişir. Ama çok zevklidir söyleyeyim =)


  • bırboludort  (31.07.12 13:27:18) 
direkt aşçı yamağı yapmazlar. komi ya da apprentice olursun önce, düzgün iş yaparsan kısa sürede garson falan yaparlar normalde. sen de mutfağa geçmek istersin gözü tutarsa ihtiyaç varsa denerler sana kalmış. tecrüben yoksa asgari ücret koparırsan ne ala.


  • geldiler  (31.07.12 13:31:54) 
ne kadar pembe bir dunyan var. istanbula gitsem. tek basima yasasam. is bulsam. ama sevdigim is olsa. mesela ahcilik. tum bunlarin icinde sora sora nasil ahci olurumu sormussun:)


  • keltikfrost  (31.07.12 13:32:50) 
@geldiler gercekten iyi restoranlarda da durum boyle midir? Yani ben gitsem komi olarak başlasam yükselebilir miyim? :)


  • army14  (31.07.12 13:34:24) 
@keltikfrost hocam İstanbul'a mecburen gideceğim. Para şart ve ben de parayı nasıl kolay kazanirim diye sormuyorum farkindaysan. Sevdigim iste cok daha az paralar almaya raziyim. İdeal denen sey uğruna az para almayı kabul etmek salakliktir bazılarının dunyasında. Ha zaten ben de ihtimaller üzerine konuştum, kesin aşçı yamağı olacağım demiyorum. Ama istanbulla ilgili diğer seyler kesinleşti. Sevgiler.


  • army14  (31.07.12 13:38:38 ~ 13:39:30) 
aşçıların bi sürü okulu, kursu, 4 yıllık programları vs var. öyle önüne geleni kimse mutfağına sokmuyor.


  • repins  (31.07.12 14:32:51) 
aşçı yamağı olmaktan bahsediyorum. aşçı değil.


  • army14  (31.07.12 14:49:22) 
beğendiğin bir yere git, derdini anlat, reddetmezler genelde, reddederlerse başka yerlere sorarsın, ille ki biri alır. ufak tefek iş verirler, gün gelir tabaklara salata koyarsın, gün gelir soğan doğrarsın, başka gün gelir tavuklu pilava tavuk didiklersin, belki bulaşık bile yıkarsın. verdikleri para başlangıçta harçlıktan öteye geçmez ama sonra zamanla işi öğrendikçe artar. sen takma saçma sapan konuşanları, en alttan başlarsın ama önü açık bir sektör.


  • there is a light that never goes out  (31.07.12 16:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.