[]

Eliptik Bisiklet

Ev kullanımı için eliptik bisklet almak istiyorum. Fazla yer kaplamayıp hafif olursa tercih nedeni. 200-250 tl civarında birşey düşünüyorum.
Asıl sormak istediğim eliptik bisikletle spinning bisikleti aynı şey mi? Arada fark tam olarak nedir? İnternette spinning bisikleti diye arattığımda fiyatları 2000-3000 tl civarı.
Düzenli spor yapan biriyim ama profesyonel değilim. Popo ve üst bacak sıkılaşsın istiyorum. Eliptik bana uyar mı?


 
eliptik bisiklet ve spinning bisikletleri farklı şeyler. spinning bisikleti şu: www.youtube.com

bence spinning işinden uzak durun. tek başına, evde yapılacak bir spor değil.



eliptik bisikletler standart ve manyetik olmak üzere ikiye ayrılıyor. manyetik olanları daha pahalı ve daha sessiz. mantığı şu, pedal direnci manyetizma sayesinde ayarlanıyor. standart olanlarında gerginlik bandı (tension belt) denen bir zımbırtı var. şöyle bir şey:
www.fitnessrepairparts.com

bu bandın ucu, üzerinde +/- olan bir aparata bağlı. bu aparatı + yönünde çevirince bant geriliyor ve pedal direnci artıyor. bisiklete ilk başladığınızda minimum gerginlikte başlayacaksınız, bacaklar kuvvet kazandıkça direnci artıracaksınız. gerginlik bantlarının problemi, çabuk eskimesi. sürtünmeye bağlı olarak çabuk kopuyorlar. daha önce normal bir kondüsyon bisikletim vardı, 1 yılın sonunda bant koptu. şu anda voit'in bir eliptik bisikletini kullanıyorum, 8-9 ay oldu alalı, sağından solundan eprimeye başladı bant. birkaç aya kadar kopacak gibi ama ben her gün 45 dk kullanıyor, yoğun kullanım bandın ömrünü kısaltıyordur. bant koptuğunda tamir ediliyor mu veya yedek bant gibi bir şey satılıyor mu bilmiyorum.

eliptik bisikletler, koşu bandı kadar olmasa da, fazla yer kaplarlar ve eşek ölüsü gibi ağırdırlar. akşamları odamdan salona taşıdığım için biliyorum, 35-40 kilo vardır. yerlerdeki halıları kaldırırsanız, sürüklemek suretiyle odadan odaya taşıyabilirsiniz. (sürüklerken de ses yapar)


200-250 liraya alacağınız bir eliptik bisiklet, gerginlik bantlı modellerden olacaktır. bu durumda -kullanım sıklığına bağlı olarak- birkaç ay içinde aletin sağından solundan sesler gelecek, kollar gevşemeye başlayacak, zincirden gıcırtılar gelecek. mesela benim bisikletten o kadar ses geliyor ki, komşular rahatsız olur diye, belli bir saatten sonra kullanamıyorum. o kadar gürültü yapıyor. özellikle zincirden inanılmaz ses geliyor.

sonuç olarak: koşu bandı, normal bisiklet ve eliptik bisikleti terletme ve kondüsyon kazandırma açısından değerlendirirsek, 1 numaraya eliptik bisikleti koyarım. ancak bahsettiğim gibi, çok ses yapıyor, ağır ve evde büyük yer kaplıyor. ben sizin yerinizde olsam 100 liraya bir kondüsyon bisikleti alırım. sessiz, az yer kaplar, istediğiniz saatte binebilirsiniz. (200-250 liraya manyetik kondüsyon bisikletleri de var. onlara da bir bakın isterseniz.)
  • marcelorios  (30.07.12 13:59:44 ~ 14:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.