[]

yurtdisina cikmadan once yapilmasi gerekenler?

vizeyi falan hallettik. daha bugun tesdadufen yeni ogrendim yurtdisi cikis harci olayini. ogrenmeseydim muhtemelen son dakikada yetistiremeyecektim. bu gibi baska olaylar ve uyarilariniz varsa paylasin pls.




 
Yanına orası hakkında bir rehber al / iphone'un varsa rehber programlar indir
Oranın para biriminden bir miktar nakit bulundur
Giderken de dönerken de iyice erkenden havaalanında ol ki hazırlıklı ol
  • jesterdvine  (30.07.12 10:08:15) 
içki getireceksen, gittiğin yerin marketlerinden al, çantana güvenli bir şekilde yerleştir. duty free'ye iş bırakma.


  • amuzende  (30.07.12 10:10:54) 
nereye gidiyosun bilmiyorum ama raki al yanina bulmak zor oluyor eger orada arkadas falan varsa sen sevmesen bile lokum al seviniyor millet gorunce.
bavul agirlik limitine bak havayoluna gore degisilik gosteriyor. tek bavul amks. 32 kg dir. fiks.

  • nekodunlangafana  (30.07.12 10:19:56) 
mutlaka internetten check-in yaptırt. hem geç kalsan bile vakit kazanmış olursun hem de bazı yabancı havayolu firmaları havaalanında check-in için extra ücret alıyorlar.
bagaj koşullarını iyi oku: bazı sadece el bagajına izin veriyor, ayrıca bagaj için ücret alıyor. özellkle easy-jet ve ryaniar gibi ucuz uçak firmalarının biletlerinin o kadar ucuz olmasının sebebi bu. ağırlık, ölçü bunlar çok önemli.

el bagajında yanına neleri alamıyosun iyi öğren. kontrolde çöpe atmak zorunda kalırsın.
gideceğinin ülkenin para birimini öğren ve şimdidn yanına yeterli miktarda al. havalanında her zaman kazık yersin para bozdururkentelefon hattının orada çalışıp çalışmayyacağını öğren. çalışacaksa yurtdışında kullanıma açtırt. çalışmayacaksa alternatiflerini bil.
gittiğin yerle ilgili bilgi edin. daha önce gitmiş birileriyle konuş. nereye gideceğini buraya yazarsan sana yol yordam gösteren birileri çıkar mutlaka.
  • halanne  (30.07.12 11:07:12) 
bavul agirlik limitini nerden ogrenecegim arkadaslar?


  • keltikfrost  (30.07.12 11:08:08) 
pasaport (vizeli) + 15 tl harç parası (dış hatlar kısmına gittiğinde görürsün bankoyu)

onun dışında bir şey yok el çantana kesici delici ve belli miktarın üstünde sıvı bulundurmamalısın su bile olsa(yeni kanuna göz at) gözümün önünde litrelik jack'i çöpe attırmışlardı.

ayrıca laptop taşıyorsan laptopı kolay bir yere koy çünkü çıkarttırıyolar her seferinde büyük ızdırap. son kontrolden geçene kadar kemer vs. bişe takma hepsini telefon dahil bir yere tık güvenlikten geç ondan sonra giyin bu da bir eziyet türü mesela. son olarak metal içeren ayakkabı giyme botlar bile ötüyor çıkarttırıyorlar
  • scapegoat  (30.07.12 11:28:23) 
bavul ağırlık limiti uçak firmalarında değişiklik gösterir online check in yaptığında oradaki kurallardan görebilirsin ya da uçak biletini aldığın firmanın sayfasından öğrenebilirsin


  • scapegoat  (30.07.12 11:29:07) 
1.Uzun sureli kalacaksan annene veya babana genel vekaletname birak noterde. Herhangi bir resmi islemde adina imza atabilsinler diye. Siddetle tavsiye ederim.

2.Para transferi icin Turkiye'den bir banka karti yaninda bulunsun. En az masrafla en hizli sekilde parani gittigin ulkenin para biriminde cekebilirsin.
  • hsyn  (30.07.12 14:12:46 ~ 14:20:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.