[]

yeniden adlandırma programı

elimdeki dosyaları 1 2 3 4 5 6 7.. diye ardışık sayı olarak hızlıca yeniden adlandırabileceğim bir program arıyorum, var mı böyle birşey




 
Maalesef yok.


  • fuerteventura  (29.07.12 00:51:37) 
bulk rename utility var: www.bulkrenameutility.co.uk
regex de destekler, yeniden adlandırma işleminin önizlemesini de gösterir.
kullanmadan önce manuali okumanı tavsiye ederim.
  • Shereff  (29.07.12 00:52:34) 
portableappz.blogspot.com

files-->multi-rename tool
  • fusion2dx  (29.07.12 00:53:28) 
dosyaların tamamını seçip "yeniden adlandır"ı tıkladıktan sonra (ya da F2) oraya yazacağın şeyin sonuna (1), (2)... ekler. ama dosya uzantıları aynı olmalı. yoksa isim (1).mp3 isim (1).wav gibi olur. bu vindovzta geçerli.

linux'te terminal komutunu vardı ama hatırlamıyorum.
  • hollowlife  (29.07.12 01:47:54) 
Öyle bir program var ama kullanması hiç de basit değil. Biraz kurcalamak lazım.

ReNamer: www.den4b.com

Gerçi sadece 1-2-3-4 falan diye yazılacaksa çok da zor olmayacaktır.
  • ahmetcan44  (29.07.12 02:17:04) 
www.bulkrenameutility.co.uk en güzelidir. farklı programalar da kullandım en rahat ettiğim bu oldu. exif bilgisini alıp kullanabiliyor. türkçe harfleri (accent diye adlandırmışlar sadece türkçe değil mesela é gibi harfleri vs düzeltiyor. miss gibidir. maalesef yok da nasıl sallama bir cevap bilemedim. bu tür uygulamalar yıllardır var ki windows bile biraz içine etse de parantez koyarak o bile numara verebiliyor. hemde sanırım win 98'den berii.


  • ben smyrna  (29.07.12 02:19:35 ~ 02:20:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.