[]

HD Kamera Tavsiyesi

Yan ekipmanlarıyla birlikte max. 15.000€'luk olacak şekilde bildiğiniz, sevdiğiniz, kullanıp tavsiye edebileceğiniz Full HD kamera var mı? Omuz tipi olursa daha iyi olur.




 
uygun mudur emin değilim ama şu adres yardımcı olabilir belki...

www.red.com
  • udi  (31.10.08 00:32:16) 
hvx200


  • chrome  (31.10.08 00:32:47) 
hpx 500


  • sijwocaq  (31.10.08 01:15:59) 
Red'in hayalini herkes kuruyor ama çok pahalı mümkün değil malesef.

hvx200 ihtiyaçlarımızı pek karşılamıyor ama hpx500 güzel görünüyor. PMW-EX3'le karşılaştırıp seçim yapcaz. ikisini de kullanmış olan biri varsa deneyimleri çok yardımcı olur.
  • s e ff a f  (31.10.08 11:05:12) 
red için 2 senelik sıra var şu anda. yapacağınız iş ile bağlantılı olarak önerim değişir. ama marka tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle panasonic'dir. ben de kendi kameralarımı hvx200 ile değiştirmeye hazırlanıyorum 3 vakte kadar. her ne kadar sabit tens gibi gözükse de oldukça ucuz (1200 usd) 35 mm çeviriciler ile dilediğiniz prime lensi, hatta nikon ya da canon bayonetli lensleri kullanabiliyorsunuz. bu şekilde sanırım 7-8 bin usd civarına mal olur kamera. 1000 usd civarında bir matte box ve remote ile toplam 9.000 usd maliyetle gayet eli yüzü düzgün, full hd bir yarı-profesyonel sinema kameranız olur. prime lens ler fiyata dahil değil tabi. günlük 300 ytl civarında ayırarak 6 lensten oluşan bir zeiss ya da arri set kiralamanız mümkün. hpx 500 ise biraz daha haber kamerası kafasında. sony'nin xdcam serisi gibi. eğer aktüel çekmler, haber-maç çekimleri türü işler yapacaksanız bu kamera daha uygun gibi. bu arada kamera konusunda, özellikle yarı-profesyonel kamera konusunda sakın sony'e bulaşmayın derim. türkiye ye gelen ilk 3 hvr-z1'den birisine sahiptim, çekmediğim kalmadı. bir de sony kamera'da 1/2 inch sensor var. bu anlamda daha çok hvx 200 ile kapışablir gibi gözüküyor aslında. ama bir de şöyle bir durum var; hvx200 4:2:2 sıkıştırma oranı ve 100 mb. data rate kullanıyor. bu da onu sıkıştırma oranı açısından ex3'den tam 3 kat daha iyi hale getiriyor. şöyle de diyebiliriz. ex3 daha çok pd170 e yakın bir sıkıştırma oranı kullanırken hvx digital betacam e yakın bir oran kullanıyor. tabii bu kadar az sıkıştırma kullanması sana maliyet olarak dönecektir hvx200 de. bu kamera kasede full hd kayıt yapmıyor maalesef. sadece p2 kart veya hdd kullanabilirsin eğer full hd çekim yapacaksan. kart fiyatları da baya tuzlu. 16 dakikalık bir kart 800 eu civarında. bu durumda ex3 daha çok lensinin değişebilmesi ile öne çıkıyor sanırım. eğer sadece film tanıtım filmi çekeceksen bunun çözümünü başta söylemiştim sana. sony daha düşük bütçeli tv-magazin kamerası gibi duruyor.

www.letusdirect.com adresinden bahsettiğim lens çeviricilere bakabilirsin. aradaki fiyat farkına da 1-2 sağlam lens alırsın ileride kameran değiştiğinde hiç olmazsa lenslerin sende kalır.
  • audionaut  (31.10.08 12:55:16 ~ 17:35:31) 
HPX-200 ve EX3'ü kullanmış biri olarak kendi tecrübemi değerlendireyim. sadece üretilen videoların dosya boyutlarına baktığınızda (yanılmıyorsam 2 katı kadar olacak)HVX-200 EX-3'den daha büyük dosya boyutu oluşturuyor, bu da video kalitesi hakkında fikir verebilir. Bu tür küçük kameralarda en sevmediğim özellik EX-3'de mevcut; yavaş zoom hareketi yapmanız imkansız,kademe yapıyor.
Benim tavsiyem 15000€'ya HPX-301 omuz kamerasıdır. Operatörlüğü de video kalitesi de EX-3'ten önde bir kameradır.
(not olarak şu bilgiyi de vermeliyim, eğer biraz daha çıkabiliyorsak HPX-500'ü tavsiye ederim. 2/3 sensörü ve bayoneti avantaj. Fiyatı da yurt dışı 20000$)
  • ilkinci  (10.09.10 14:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.