[]

Sosyoloji - Medya ve İletişim - Marka İletişimi

Reklamcılık üzerine kariyer yapmayı hedefleyen birine açıköğretimdeki bu bölümlerden hangisini önerirsiniz? Sosyoloji lisans, diğer ikisi önlisans bu arada. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.




 
Sosyoloji okumak ile diğer iki bölümü okumak arasında çok fark var. Sosyolojinin motivasyonu çok farklı. Gerçekten ilgini çekmesi gerekir bitirebilmen için. Ayrıca sosyoloji okuyup reklam sektöründe çalışan insanlar tanıyorum ancak hepsine baktığında daha üniversitenin ilk yıllarından itibaren kimi zaman beş kuruş para almadan stajlarda süründüler. Özellikle iletişim sektöründe bir sürünme dönemi var.


  • lepetitprince  (26.07.12 09:52:35) 
Ajans'a gir çalış boşa vakit kaybetme oralarda derim :) Hele hele açık öğretim falan kötüdür demiyorum ama iş işte öğrenilir.


  • hayyam ara  (26.07.12 09:59:01) 
sektörde ne yapacağına da biraz bağlı ancak reklamcılık okumadan da kendini geliştirerek, dışarıdan ve sektörden öğrenilerek yapılabilen bir iş. Tabii güzel sanatlar bölümleri ve tasarım kısmı hariç.


  • yetkili birine benzeyen abi  (26.07.12 10:14:43) 
O sürünme dönemini öğrencilikte eşekler gibi yasamayı planlıyorum. Sonrasında daha az ezerler herhalde aynı yerde kalırsam :)


  • army14  (26.07.12 10:17:41) 
Bu arada zaten iletisim fakültesi yazacağım istanbulda zaten. Ek olarak diyorum.


  • army14  (26.07.12 10:18:42) 
ben medya ve iletişim'i ikinci bir üniversite olarak okuyayım dedim ama reklamcılıkla alakası yokmuş. daha çok sinema televizyonun imitasyonu gibi. diğer bölümler için bir şey diyemeyeceğim..


  • bilmemkacincinick  (26.07.12 11:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.