[]

beğendiğiniz haber portalı veya bir portal nasıl olmalı

değerli basın emekçisi arkadaşlar ve genel yayın yönetmenleri;

şüphesiz görsel anlamda bir portalın güzel olması onu diğer rakiplerinden bir adım öne çıkartıyor, özellikle son zamanlarda türkiye'de bulunan haber siteleri birbirine %80 - %90 benziyor (milliyet, hurriyet, gazetevatan, radikal vb.)

sizce bir haber portalı nasıl olmalı haberleri internetten takip edeb bireyler olarak mevcut sitelerin size göre artı ve eksileri nelerdir, siz olsanız nasıl yapardınız.

zaman ayırıp cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

 
her yere reklam dolduruyorlar. heryere resim, haber koyuyorlar.dolayısıyla kalabalıklığa ve yavaşlığa sebep oluyor. bunları yapmayın kafi


  • keltikfrost  (23.07.12 21:01:27) 
çok yoğun oluyor, her şey ortada karışık. oysa ki biraz sadelik olsa anasayfada herşey olmasa az az haber olsa.


  • gonul_isleri  (23.07.12 21:36:59) 
reklam OLMASIN canımı yesin. bir de herşey sade sade olsun mesela birgün gazetesinin sitesi çok hoş ama menüler yine de işlevsel değil, bir de javascripte abanmışlar sanırım kasıyor site bildiğin.

ntvmsnbc'de saat kaçta ne oldu diye bir bar çıkıyor bazen o da çok güzel.
  • yuto  (23.07.12 21:50:07 ~ 21:51:09) 
@yuto, işlevsel değil derken.

ve mesela google / yandex haberler gibi sadece haber veren görselliğin ikinci planda kaldığı yapılar için düşünceniz nedir
  • kuduz balik  (23.07.12 22:19:10) 
daha fazla haber başlığını ana sayfada görmek isterdim. Neyi ön plana çıkarıp tıklayacağıma ben karar vereyim, onlar karar vermesin. bu da sadelik demek.
illa eğlence isteniyorsa (magazin bölümüne de tıklıyorum çünkü) onun için ayrı bir saydfa olmalı.
okuyucunun yorum yapabilme özelliği yine devam edebilir. (faydasından çok emin değilim gerçi ama tıklama çeker o bakımdan).
  • firez  (23.07.12 22:26:12) 
sadelik evet, peki buna istinaden şu soruyu sorayım, kayan manşet sistemi (slider) genelde tüm haber sitelerinde var, sizce bu siteye bir artı katar mı? genelde haber içeriğini merak ettirecek fotoğraf veya haberle ilgisi olmayan yanıltıcı başlık atarak tık kazanma derdindeler.

kayan manşet sistemi olmasa o siteyi zayıf mı değerlendirirsiniz?
  • kuduz balik  (23.07.12 22:35:12) 
valla bilmiyorum bişey eksik gibi belki kasmasından bilemedim.


  • yuto  (23.07.12 22:58:04) 
kayan manşet istemezük...


  • firez  (24.07.12 18:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.