[]

yök üzerinden tercih yapmadan yurtdışındaki ünide okumak

arkadaslar benım bır yegenım var. sımdı cocuk sınava gırdı ıste özel okullar tutuyor. bolumlerde ısletme ua tıc tarzı seyler. zıraat okumak ıstıyordu aslında. sımdı bu cocuk yurtdısına gıtse dırekt bır fırma aracılıgıyla, sonra ordan mezun olsa yök denklıgı oluyor mu? askerlık kısa donem oluyor mu? sızce yurtdısında okuması mı daha ıyı yoksa trde kalıtelı bır ozel okulda okuması mı?




 
"...yök denklıgı oluyor mu?"

hangi okulların denkliği olduğunu şuradan sorgulayabilirsiniz, nasıl yapacağınız alttaki resimde anlatılmış. okul yoksa bile siz sonradan denklik için başvurabiliyorsunuz sanırım ancak kabulü için ne şartlar gerekiyor, bilmiyorum. siteyi incelemekte fayda var.

"askerlık kısa donem oluyor mu?"

denkliği kabul edilen bir okuldan lisans mezunu olursa kısa dönem askerlik hakkı olur.
  • demcan  (23.07.12 12:23:36) 
pekı denklık sınavı fln gerekıyor mu? yanı dırekt gıdıp orda yök onaylı bır okulda okuyup mezun olundugunda hıcbır ısleme gerek kalmadan askerlıgı kısa donem yapıyor mu? formasyon fln dıyorlar denklık sınavı muhabbetı var..


  • slash01  (23.07.12 12:48:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.