[]

Aşırı kafaya takma

Bende küçük ya da büyük bi şeyi kafaya taktım mı o olmadan sürekli mutsuz olma, sürekli aynı şeyi düşünüp başka bi şeye odaklanamama durumu var. Mesela ön dişlerimde bi sorun var ama bunu tedavi ettiricek bütçe şu anda yok. Buna rağmen ben sürekli bu durumu düşünüyorum, bu iş halledilirse çok daha mutlu olucağıma odaklanmış durumdayım. Benzer durum küçük şeyler için de geçerli, birini kafaya taktığımda tamamen takıyorum. Uyandığım andan itibaren bok varmış gibi bütün gün tek bir şeyi düşünüyorum. Yani bu olayı her şeye genelleyebilirsiniz, sorun ne olursa olsun bi şeye odaklanmam ve o halledilmeden sürekli mutsuz ve huzursuz hissetmem. Bu lanet huydan kurtulmam için bir öneriniz var mı, çok teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.

Not: Psikologa ayırıcak bütçem de zamanım da bu dönem yok.


 
ilk cümleyi okudum sadece ama geçmez o.kronik bende de var.


  • jpsartre  (23.07.12 03:49:25) 
bi spor salonuna yazıl hocu, aylık 50-100 lira arası değişiyorlar. hem vücut yapar hem sağlıklı olur hem kızların minik pembe vajinalarını ıslatırsın vücudunla.

haftada bir sinemaya git güncel bir filmi izle, onun dısında evde de 1-2 diziyi takip et, haftada en az 2-3 film izle. ama evde de çok durma. mesela sinemaya gittin, ooh sal taşakları yavaş yavaş yürü, büfe görevlisi kıza gülümse, mesain kaçta bitiyor de, hop al kolanı hüpürdeterek yavaş yavaş çıkışa doğru yürü.

dans kursuna yazılabilirsin.

ayrıca o çarpık ön dişlerin seni şirin gösteriyo dostum. koy götüne, dişinden dolayı seni yargılayacak olan insanın amk ben.
  • hjarteblod  (23.07.12 03:49:26) 
bende de vardı. işe girdim geçti:)


  • kullanicadi  (23.07.12 03:55:34) 
düşünmeyeceksin, düşündükçe eline bir şey geçmiyor çünkü. düşünsende hayat devam ediyor, düşünmesende ama çok düşünürsen bu senin zararına olur. bazı şeyleri çok düşünmek zaman kaybından başka bir şey değil.


  • punish  (23.07.12 03:57:37) 
başka problemleri görmemek için bunları ön plana alıyor olabilir misiniz?
bütün gün düşündüğünüz şeyler ne gibi şeyler? mesela bütün çizim-yazı kalemlerimi denerim ben bazen. takarım, bitmeden başka şey yapamam. kendime aşırı gereksiz işler yaratırım. öyle bir şey mi? yoksa yapmanız "gereken" şeyler mi oluyor bunlar?
eğer benim gibiyse, pratik bir çözüm bulursanız, ben de merak ederim. bana da haber verirseniz sevinirim.
bir insan benimle aşırı ilgilenmeden/yakınım olmadan birine takmam zor. ama insan ilişkilerine takıyordum. bir noktadan sonra bazı şeyleri gerçekten değiştiremeyeceğini ve kontrolün çoğunlukla senin elinde olmadığını anlamakta mesele. biraz allahlaşma oluyor, ben kendimi geri çektim, kendi kendine inceleme yapmak bence her zaman faydalı bir aktivite.
bu takıntılar eğer yaşamanızı etkiliyorsa ve sizi rahatsız ediyorsa, psilerden birine danışmak iyi olabilecektir. ama şu ara madem imkansız, obsesyonlar ve obsesif-kompülsif bozuklukla ilgili internetten araştırma yapabilirsiniz. sizin durumunuz olmasa da fikir verici, ya da öğretici olabilir. Yoksa buradan asla kimseye tanı yapma niyetinde değilim. Sadece benzer hikayeler bulursanız, okuyup, değişik çözümler görebilirsiniz. İngilizceniz varsa, kaynak bol.

dev edit:

gerçi ben batı bilimine inanmıyorum.
ondan dolayı bu davranışlarınızın asıl nedenlerini bulmaya çalışın. bu nedenleri, neden haline getiren şeyleri tespit etmeye çalışın. bir şeyi oluşturan şeyleri gördükçe, ona karşı daha kuvvetli olabiliyoruz. geçmişinden hayatına kalan izler, bugünkü davranışların nedeni olabiliyor.
  • fauxhumanitas  (23.07.12 04:26:57 ~ 04:31:52) 
kariyerin için kullansan bunu bence. ne güzel bir huy. bir umursamazlık var bende de sorma gitsin. 4 aydır berbere gidicem diyorum yok hala. kısmetse yarın gidicem. insan içine çıkamaz oldum saçlar yüzünden. evet kesinlikle spor yapmalısın. ya da yüzme herşeye iyi gelir derler o da olabilir.


  • qari  (23.07.12 04:33:53) 
aylak bakkal taşak tartar diye bir atasözü var hocam. eğer boş vaktiniz varsa ya da bir hobi edinmiş değilseniz böyle hissedersiniz. gerçi bu dönemde zamanım yok demişsiniz ama yaptığınız iş sevmediğiniz, stresli bir şeyse daha da zor duruma sokar sizi. zaten bu rahatsızlığı dile getirince daha da artar, hatta gözünde büyür ister istemez.

spor benim de önerdiğim bir şey. ayrıca bir hobi edin. ama keyif aldığın bir şey olsun bu, zorunluluk hissettiğin değil.

bu arada, eğer öğrenciyseniz, genclik danışma birimleri var okullarda.
  • dahinnotha  (23.07.12 10:58:56) 
bariz obsesif kompulsif kişilik bozukluğu. namı değer okb. hayatı felç eder, dikkat!


  • camino real  (23.07.12 17:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.