[]

İyi üniversitelerde İnşaat Mühendisliği ve Geleceği

Merhabalar, Boğaziçi, İtü ve Odtü için sağladıkları imkanlar açısından değerlendirme yapmanız mümkün mü?

# İnşaat mühendisliği eğitimini hakkıyla veren üniversiteler?
# Mezun olduklarında prestiji ve işe başlama maaşları olarak sıralayacak olsak sırasıyla hangi üniversiteler?

# İnşaat müh. bölümü seçerken dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir? Arkadaşımın fiziğe ilgisi büyük mesela. Nelere dikkat etmeliyiz başka?



Çok sevdiğim bir arkadaşım için deneyimlerinizi, özellikle bölümü okuyan veya bilerek seçmemiş olanlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum .

 
kendimce Odtü,itü,boğaziçi,yıldız diyebilirim cv seçimi olarak. Başlama maaşı işe göre değişir okula göre çok oynamaz. X işi almak için y okuldan mezun olmak gerekebilir zaten cv seçimine döner geriye.

Eğitim olarak çok da değişmez aslında, üniversite size eğitim verilen bir yer değil eğitim alınan bir yer. Kısaca öğrenci isterse her türlü hakkıyla eğitim alır ve bizim meslekte iş piyasada öğrenilir temel okuldan alınır bu temeli genelde öğrenci iyiyse her üniversitede alabilir.

Mühendislik çoğunlukla sorun çözme üzerinedir. İnşaat mühendisliği hem şantiye, hem ofiste %100 problem çözme üzerinedir. Problem çözmeyi seven, çabuk karar alabilen, sosyal olan, işçisinden patronuna insanlarla anlaşabilen , bir miktar alfa erkeği/kadını olan , karizması olan, insanlar bu mesleği iyi icra edebilirler. Fiziği sevmenin hiç bir anlamı yok. Okurken bir miktar zorlanır meslekte farketmez.
  • wallcan  (20.07.12 00:00:22 ~ 00:00:44) 
İnsaat muhendisliginde is wallcan in da dedigi gibi okula degil ogrenciye bakar. Ne itu, bogazici mezunlari var, adamlar gercek hayatta bir beton dokumu bir hafriyat kazisi gormemis, sirf titriyle plazalar pesinde kosuyorlar. Gerci sonlari proje ofisleri veya yapi denetimlerde bitiyor o ayri. Neyse yine de bence siralama yaparsak itu odtu bogazici seklinde olur. İtu bu alanda bence ekol olusturmus bir okuldur ve istanbuldaki firmalar icin de tercih sebebidir. Ardindan odtu gelir ki gordugum cok basarili hocalar odtuden yetismedir. İns. muh. te bogaziciliye pek rastlamadim acikcasi.

Son olarak fizige olan ilgisi en fazla ilk 2 sinifta bikac derste isine yarayabilir. Bolumu okumak istiyorsa ya gunlerini santiyede toz toprak icinde gecirmeye razi olmali ya da projeye, yasarima ve yonetime yatkin olmali.
  • sAINT  (20.07.12 09:44:07) 
bi zamanlar şöyle geyik vardı yanlış hatırlamıyorsam; odtü'lü çizer,hesap eder, itü'lü şantiyede durur kontrol eder, boğaziçili davetiyelere katılır raks eder tarzı bi şeydi.

okuması en zor mühendislik dalıdır bana göre. @saint in de dediği gibi aslında okulun pek de bi etkisi yoktur. teknik üniversitelerin artısı gözlem,deney,analiz imkanlarının diğerlerine göre daha iyi olmasıdır yoksa göreceğin teorik bilgi aynı. okulu 4 senede derece ile bitirmiş adamın pilye ile etriyeyi bir tuttuğunu bilirim. iş tamamen kişinin kendisinde biten bi meslek.

insanlarla iyi anlaşabilmelisin. iyi anlaşma derken 'ya ben çok kafa dengi adamım her ortama ayak sağlarım' tarzında değil. yeri gelecek sabredeceksin güler yüzlü olacaksın, yeri gelecek elini vuracaksın masaya esip gürleyeceksin.

dengeli donatı oranından bi haber bi usta işine gelmediği zaman 'ya şefim iki demir eksik olsa ,fazla olsa ne olur yeaa' diye gevrek gevrek stem ederken farkını koyableceksn karsındakni kırmadan.
yani inşaat mühendisi sadece işin statiğiyle uğraşan kişi değildir. statikle uğraşmak insanlarla uğraşmanın yanında çocuk oyuncağı gibi olabiliyor bazen.

bu yüzden 'civil engineer' -medeniyet mühendisi deniliyor.
  • essance  (20.07.12 17:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.