[]

Freelance İş Siteleri

Getacoder, Odesk gibi sitelerden hangisini önerirsiniz? Bunların masrafı, riski nedir? İşi yapamazsak tazminat ödüyor muyuz mesela? Eski affiliate sitelerinin gönderdikleri çeki bozdurma masrafı kendi ederinden fazla oluyordu, bunlardaki ödeme sistemi nedir?

Bir de programlama ve grafik işleri haricinde ne yapılabilir? Zira zamanında yaptığım şeyleri elimde tutmayı akıl etmediğimden elle tutulur yazılım referansım yok.


 
bir arkadaşım rentacoder kullanıyordu. memnundu.


  • kahvegibi  (27.10.08 09:54:18) 
rentacoder iyidir, güvenilirdir, iş çoktur ama komisyonu fazla sanırım biraz diğerlerine göre.
paypal, western union ve çek ile ödeme yapıyorlar. bir de debit card çıkmış sanırım şimdi. karta doldurup yolluyorlar, onunla harcıyorsun.

  • 386 dx  (27.10.08 12:42:47 ~ 12:43:16) 
scriptlance.com vardi bir ara.


  • boshi  (27.10.08 14:24:46) 
rentacoder kullandim fena degil. Hintlilerin fiyatlari ile bas etmek biraz zor, cok spesifik bi yazilim yapmiyosan fiyatlar cok dusuk oluyor. Bide elance.com vardi hatirladigim ama orda isi alanlar para verip uye oluyordu.


  • badseed  (27.10.08 16:17:08) 
Bir de işi yapamazsak tazminat filan ödüyo muyuz, onu söyleseniz? :) Üç beş kuruş para kazanmaya çalışırken cepten yemeyelim de :)

Ha, bir soru daha... Hangi ödeme yöntemi? Western Union'ın masrafı daha çok oluyormuş. Ama PayPal için kredi kartı, banka hesabı gibi bir şey gerekiyorsa ikisi de yok. Ne önerirsiniz?
  • fadetoreality  (27.10.08 20:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.