[]

Plak Temizleme

Elimde yıllarca istif edilmiş ve yeni keşfettiğim bir sürü plak mevcut, bir kısmının kabı vs var onlar iyi durumda gibi ama açık olarak bavul içinde kalmışları da var, çoğunlukla toz ile ilgili bir kir mevcut, gözle görülür çizik vs yok gibi.

Peki bunları temizlemek için ne kullanılır? Alkolsüz kolonyalı mendiller, camsil, çamaşır suyu??? Veya özel bir sıvısı var mıdır bu işin? Ayrıca pamuklu bir bez iş görür mü? Kısacası plak temizlik ve bakımının püf noktaları nelerdir?


 
arindirilmis su ve yumusak bir bez en kolay yontemmis.babam hep oyle temizliyordu.veya cok az alkol iceren temizlik sivilari.kullanacagin sividan cok silme sekli onemliymis.dairesel hareketlerle yavas yavas silmen gerekiyormus.cizik varsa da cizik olan bolgeye dokunmamak gerekiyor.


  • fraise  (18.07.12 22:11:14) 
sabunlu su. hafif sabunlu suyla güzelce yıka plakları. abartmıyorum. yüzlerce plağı olan biriyim..


  • bilmemkacincinick  (18.07.12 22:40:35) 
Sabunlu su + 1


  • army14  (18.07.12 23:21:06) 
laboratuar malzemeleri satan yerlerde isopropanol diye bir alkol var. litresi 6-7 lira. saf suyla bu alkolü camsil şişesine koyup onunla temizliyorum plaklarımı. gözlük temizleme bezleriyle de siliyorum. tavsiye ederim.


  • neylersin  (19.07.12 00:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.