[]

Daemon Tools kullanımı ya da Netten oyun indirip çalıştırmak?

torrent ile age of mytholgy indirdim. bunu ilk etapta çalıştırmam ve ondan da önemlisi dışarıdan aldığımız normal oyun cd'leri gibi cd'ye yazmam gerekiyor. bu şekilde elimde bu oyunun cd'si olmalı ve eve götürüp standart şekilde kurabilmeliyim.

.iso uzantılı dosyalar işte nasıl bir program kullanmalıyım, cd'ye atabilirmiyim bunları, attım diyelim eve götürdüğüm de yine bu "şeytanın aleti" gibi bir program ile mi oynayabileceğim?

dameon tools sanırım en kolayı imiş. nasıl kuruluyor, sonrasında adım adım neler yapılıyor, böyle öküze anlatır gibi anlatsanız bana sevinirim çok hem de.

 
bunun icin poweriso kurun.
iso dosyasina tiklayip bu program ile acin.
hemen sag ust menude burn cd var.
oradan yazdirin, keyfinize bakin.
  • trimpot  (24.10.08 13:20:01) 
www.paylasimturkey.com

eğer yazdıracaksanız bu noktadan sonra nero'yu açıp normal dvd'den dvd'ye kopyalama işlemiyle yazdırabilirsiniz.
  • jangara  (24.10.08 13:30:25 ~ 13:34:45) 
yok yok deamon tools daha iyi. indirip kurduğunu varsayıyorum. virtual cdrom diye bir kısmı var oradan oyun isosunu seçersen olur bu iş.


  • thefin  (24.10.08 13:38:46) 
Daemon Tools'u kurduğunda sanal bir dvd sürücüsü oluşturacak. Bilgisayarım'a çift tıkladığında bu sanal sürücüyü görebilirsin. Daha sonra daemon tools'dan virtual cd rom kısmına gelip "mount dvd" seçeneğini tıklayıp çıkan pencereden ilgili *.iso dosyasını seçiyorsun. Dvd'nin autorun'ı varsa oyunun kurulumu otomatik başlar. Yoksa yeniden bilgisayarım ve sanal dvd sürücüsüne çift tıklayıp oradan oyunun setup'ını çalıştırırsın. Daemon tools'un aynı menüsünden iso dosyasını "unmount" etmediğin sürece orada kalacaktır ve oyunu oynadığında senden dvd takmanı istemeyecektir.
Bilmem anlatabildim mi?

  • orchant  (24.10.08 14:20:25) 
@trimpot
@jangara
@thefin
@orchant
hepinize teşekkürler.
şentanın aleti ile dediğiniz gibi yaptım ve çalıştırdım oyunu. orası tamamdır.
bunu şimdi ben evde götürüp ordaki pc'de çalıştırmak istiyorum: tek yapmam gereken ".iso" dosyalarını cd'ye standart veri cd'si gibi yazdırıp eve götürüm şeytanın aleti ile her zamanki gibi çalıştırmak diye düşünüyorum. yamuluyorsam düzeltin...bu şekilde aynen çalıştırabilirim dimi? sadece .iso dosyasını alcam yanıma yani?
  • cinematography  (24.10.08 14:24:21) 
.iso imajlarını kullanabilmenin temelde 2 yolu var. cd/dvd gibi bir medyaya yazmak veya herhangi bir yazma işlemi yapmadan, sanal bir sürücü ile mount etmek.

1. Yazma işlemi için kullanabileceğiniz küçük ama süper ve bedava olan bir program: ImgBurn, www.imgburn.com (Write image file to disc)

2. Sanal sürücü programları da çok çeşitli. DaemonTools ve Alcohol %120 bunların en iyilerindendir.

Daemon Tools'u kurduktan sonra, kaç adet sanal sürücü istediğinizi belirtiyorsunuz. Daha sonra bu sanal sürücülerden herhangi birine .iso dosyasını bağlıyorsunuz (mount). Sonra da Bilgisayarım'dan ilgili sürücüden normal kurulumu gerçekleştiriyorsunuz...
  • silhouette  (24.10.08 14:29:46 ~ 15:01:34) 
daemon tools'u tekrar kullanmak istemiyorsan .iso dosyasını öylece atma cd'nin içine. otomatik çalışmaz. virtual sürücüde açtın ya isoyu, orda içeriğinde gördüğün şeyleri atmalısın. bunun için de bildiğim en pratik yol dediğim gibi nero'da cd/dvd kopyalama yapıp virtual sürücüyle, boş cd/dvd'nin olduğu gerçek sürücüyü seçmen.

tabi cd'ye doğrudan .iso'yu atarsan da bişey olmaz, aynı şekilde çalıştırırsın evde de.
  • jangara  (24.10.08 14:31:24) 
"sadece .iso dosyasını alcam yanıma yani?"
evet aynen öyle.

  • orchant  (24.10.08 14:47:19) 
oldu bu iş. sağolunuz!


  • cinematography  (24.10.08 15:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.