[]

bilgisayar çalınmasında en güvenli veri koruma yolu nedir?

Ekşiköyün dahi teknoloji çocukları;

diyelim ki netbook'um çalındı. içindeki verilerime ulaşamamaları için en güvenli olay nedir? hem biosa, hem windows'a şifre koymak mı?

o zaman da harddiski çıkarıp başka bir bilgisayara taktıktan sonra, herhangi bir usbye yüklenmiş OS ile girip yine verilere erişemezler mi? yoksa harddisk'e de şifre koyuluyor da bilmiyor muyum?

muhtemelen bilmiyorum, öyle bir iddiam da yok zati :)
beni aydınlatanları şimdiden gıdılarından öpüyorum.

 
Hdd'lere de şifre konulabiliyor ve bu şifrenin kırılması çok güç. Harddiski başka bir bilgisayara bağlasanız da içindeki bilgilere ulaşamıyorsunuz. Bilgisayarınızın bios ayarlarını bir inceleyin. Ancak bu ayarı yaparken çok dikkatli olun. Şifreyi unutmanız durumunda hdd ye elvada demek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden önemli bilgilerinizi yedek aldıktan sonra şifre koyun. Bir de ben sugarsync diye (dropbox benzeri) bir siteden 50gb yer aldım ve önemli klasörlerimi bu sitenin programına tanıttım. Dosyaları otomatik olarak siteye atan bir programı da var. Eskiden laptopa gözüm gibi bakardım. Şimdi çalınsa da umrumda değil. Nasıl olsa internette yedeği var ve çalanlar bilgilerime ulaşamıyacak.


  • faithless  (12.07.12 11:45:52) 
windows'un bitlocker'i var. Truecrypt diye bir program var hard disk encryption icin yazilim duzeyinde. %100 guvenli degiller ama öyle kolay da degildir kirmak..


  • natnan  (12.07.12 12:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.