[]

Kekik yağı kullanan, bilen, eden

kekik yağı kullandınız mı hiç? ne faydasını gördünüz? ağız içi için iyi mi gerçekten?

şöyle daha bilimsel kaynakları da okudum hakkında (ingilizce):
www.sciencebasedmedicine.org
www.livestrong.com
www.skepticforum.com

 
agiz icin derken ne amacla kullanmayi dusunuyorsun hocam?

bunun uretim ve dolumunu yapan bir yerde bir sure calistim. o sirada bolca bu konularda arastirmam sonucu ulastigim sonuc suydu: mucize beklemeyin =)
onun disinda cesitli etkileri oluyor. kekik yagi ozelinde konusursak, dikkatli kullanmak gerek. lanet bir sey kendisi.
  • entrapmen  (09.07.12 21:07:21) 
@entrapmen

daha çok, ağız içini sterilize etmesi açısından sordum. senin bildiklerin neler? ne için, nasıl ve ne kadar kullanılmalı ?
  • ermanen  (09.07.12 21:12:10 ~ 21:13:05) 
entrapmen

abi anlat be merak ettim.

babama yıllardır içiriyor annem zorla :) şeker hastalarına en iyi ilaç bu filan derler ya...
  • su aygırı  (09.07.12 21:26:00) 
Yanıklara sürünce iyi geliyor acısını alıyor.

Edit: yıllar once evde minicik bir tup vardı, sadece calkalayıp kapagini acar kapağa bulasanı sürerdik. Basit yanık için daha rahatlatıcı birsey görmedim.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (09.07.12 21:32:02 ~ 22:32:16) 
o firmada calismamin ustunden oldukca fazla zaman gectiginden kullanim vs ile ilgili ayrintilari cok net hatirlamiyorum, simdi yanlis bir oneride bulunup zarar vermek istemem.

hatirladigim sey yagin timol oldugu. bir tur antiseptik bu yag. oyle oldugundan genel olarak her turden yara vs durumunda kullaniliyor. kisaca strelizasyon icin kullanilabilir.

direkt olarak zararı yok ama dedigim gibi dikkatli kullanmak gerek. bazi kisilerde kekik suyu bile o kisiyi bir hos etmeye yetiyor. kekik yagi oldukca konsantre bir sey.
ornegin suna da iyi geliyormus, buna da diyerek her halta kullanmamak lazim :)
dedigim gibi bu tur ilaclar tek baslarina mucize yaratsinlar diye yoklar.

@su aygiri: dogrudur, etkisi vardir belki. dedigim gibi hatirlamiyorum. bir zarari olmadigini soyleyebilirim. yani ilk icildiginde bir etki yaratmadiysa bir sey olmazdir. lakin cok acidir ya kekik yagi. valla icebiliyorsa ne diyeyim =) afiyet olsun.
  • entrapmen  (09.07.12 22:24:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.