[]

Sallamama ve kaçma yöntemleri işe yarıyor mu?

mesela mesajı sallamama gibi daha çok. veya peşinden koşturma yöntemleri, kaçan kovalanır misali. sizin yaptığınız veya size yapılan durumlar ve sonuçları neler? ne düşünüyorsunuz bu konuda ?




 
Ben onu uygulayamiyorum istediğimde. Yanlışlıkla istemediğim hatunlara uyguladım ve istemediğim hatunlar peşimden koşar oldu. Ben de mirkelam oldum.

Edit: ise yarıyor demeyi unuttum. Ama yanlış ellere geçerse cok tehlikeli bir silah olabilir. Bende olduğu gibi.
  • aglak adam  (07.07.12 05:30:24 ~ 05:33:10) 
insan psikolojisi sebebiyle işe yarıyor evet yalnız bu şekilde aşık etme vs olmuyor. ilgi oluyor sadece ve böyle oyunlarla başlayan ilişkilerin sonu da hiç hoş olmuyor.
lise dönemi için mecbur bir yöntem olsa da ilerleyen yaşlarda bu metodu uygulayan kişilerden koşarak uzaklaşmak gerek.

  • lunedor  (07.07.12 05:36:13) 
adam haklı @lunedor dan bahsediyorum:)


  • bunumu demek istedin  (07.07.12 05:39:04) 
ben harika insanların, sağlıklı ilişkilerinde bu tarz salak şeylere yer olduğuna inanmamak istiyorum diyeyim en yumuşak ifade ve hafif tabir ile.

ama dünya üzerindeki insan ilişkilerinin (buna aile, arkadaşlar, iş ve aşk kategorileri ve diğer zibilyon tane kategori dahil) neredeyse tamamında 'kaçan kovalanır' çalışır. tabii sende talep gören bir şey var ise*. yoksa odanda çürürsün.

ben kendim iyi bir örnek değilim, çünkü ben hem istemsiz olarak -bu tanımlar çerçevesinde- kaçan birisiyim hem de bilinçli olarak bunun taktik sınıfından kullanılmasını doğru bulmuyorum. açıklamak gerekirse; bir şey senin huyunsa, yani tabiatında varsa yaptığında üzerinde sakil durmuyor. bu her konuda çalışır. bir şeyi zorla yapanı sevmem. sonradan edineni sevmem. içinde olan güzellik ya da çirkinlikleri kullanarak kendine yol çizmen daha uygun olur. çünkü kendine içkin bir şeyi kullanmak, kendine ait olmayan bir şeyi kullanmaktan daha kolaydır. mesela eski arkadaşlarımdan birisi kendine kıskançlığı üzerinden yol çiziyor. bu konuda çok başarılı ve kendini böyle var edebiliyor. başka bir eski arkadaşım rus kadınlarına benziyor, o da bunu kullanarak kendine yol çiziyor. bunlar onların içlerinde olan şeyler. onun için kolayca uygulamaya geçirebiliyorlar. yani özet= sen bunu soruyorsan buna halihazırda sahip olmayan birisisin demektir. insan genellikle kendisinde olmayan şeylere karşı farkındalık kazanır ve sahip olmadığı şeyi irdeler. ben mesaj alınca bazen telefonu kapıyorum. hatta telefonu çoğunlukla açmıyorum. sıkılıyorum çünkü. bu benim içimden geliyor. durduramıyorum. bundan bir fayda sağlama beklentim yok. telefon melodisini duyunca sinirlerim zıplıyor. sen böyle hissetmeden neden böyle bir davranış göstermek isteyesin ki yahu?!


*talep gören şey = güzellik, para, arkadaş çevresi, şeytan tüyü, zeka, başarı, sükse, seks, prestij v.d. gibi
  • fauxhumanitas  (07.07.12 05:47:40) 
@fauxhumanitas

güzel yazmışsın da, ben arada kaynamışım :) benim irdelediklerime baksak evren oluşur, o yüzden konu hakkında herkesin görüşünü merak ettim sadece.
  • ermanen  (07.07.12 06:16:21) 
bu taktigi uygularsan, herhangi bir karsi cinse cekici gelme ihtimaliniz en azindan %50+epsilon'dur. yani ise yarar. sebebi ise loss aversion denen bilissel yonelimdir, cognitive biasdir.


  • comptrol  (07.07.12 08:31:06) 
universitede ilgilendigim bi hatun vardi, hatun ilk basta biraz mesafeliydi, ben de sonra pek ugrasmak istemedim yoluma devam ettim. ben vazgecip sallamayinca bu sefer bu mesaj atmaya basladi. ben mesajlara gec cevap yazdikca, soguk davrandikca hatun daha da bi ustume dustu, 1 hafta icersinde bildigin asik moduna girdi. bu kendimi geri cekisimi, mesajlara kayitsiz kalisimi taktik olsun diye de yapmamistim ama farkinda olmadan hatunu baglamistim. o zaman kacan kovalinir lafinda bi dogruluk payinin oldugunu anladim. ama tabi her zaman bu boyle olacak diye bir sey de yok..

ha bi de soyle bi olay daha vardi, bi iki arkadasimin yazdigi bi hatun vardi. cocuklar benden yakisikli, hatun da fena degil ama pek benim takilacagim bir karakterde degildi. arkadaslarim yuzunden hatunla ayni ortamda bulunuyorduk. benim arkadslar hatunu etkilemek icin cesitli saklabanliklar yaparken ben pek orali olmuyordum. hatun sonra ikisini de s.ktr etti bana yanasti. bende de bu hatuna karsi hic boyle bi ilgi alaka yokken boyle bir seyİn olmasi dusundurmustu beni..
  • toshiro  (07.07.12 09:15:04 ~ 09:17:50) 
şahsen bi kız o tribe girdiği anda sikimde olmaz bi daha da aramam


  • mottoman  (07.07.12 11:34:22) 
Bunu bir erkek yapacak ardıma bakmadan kaçarım.


  • Struttin  (07.07.12 14:28:51) 
Şu an bu durumdayım cevap verilmiyor, telefonlarım açılmıyor duygularımı az çok biliyor ama böyle davranıyor. Üstelik ilan-ı aşk edecegim… Şunu söyleyeyim insan değişiyormuş ben değiştim... Ben 8-9 ay önceki ben olsam asla yüzüne bakmazdım ama şimdi bu sebepten dolayı vazgeçmek bana ego ya yenik düşmek gibi geliyor. Tamamen içimden geldigi için aramaya devam ediyorum cevap alamasam da.


  • aksach  (07.07.12 14:40:37) 
Kızına göre değişir o. Beni mesela çok iter erkek kişinin kaçması, triplere filan girmesi. Hiç uğraşmam aynen yol veririm. Benim için savaşan bir erkek her zaman çekicidir. Ama savaşmaktan kasıt yağlı kara gibi yavşaması değil tabii ki. Ama ince ince ilgilenmesi filan. Naza çeken erkek mi? Aşkından ölsem de defterden silerim.


  • austenia  (08.07.12 01:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.