[]

wireless menzilini genişletme

aslında başlık tam olarak kafamdan geçenleri yansıtamadı da neyse.
wireless modemimiz salonumuzda duruyor. ancak arka taraftaki yanyana durumda olan 2 odada da wireless sinyalleri felaket. bunu arttırmak için edimax'in access point'ini aldık. cihazı antrede bir yere koyduk. sinyal gücü arttı fakat sorun şu ki sadece tek cihaz internete bağlanabiliyor bu access point ile oluşturduğumuz ağa. başka bir cihaz girmeyi denediğinde, önceki bağlı olan cihazın bağlantısı hemen kesiliyor. biz şimdi bu 2 odada 1 laptop,1 ipad 2 de telefonun sürekli internete bağlı olmasını istiyoruz ancak bunu bir türlü başaramadık. biraz nette bakındık çeşitli alternatifler gördük.

1) bu odalardan birine bir router alıp salondaki modemden bu cihaza ağ kablosu taşıyarak bağlantı oluşturmak. ancak bunu en son tercih olarak yapmak istiyoruz meydana gelecek kablo kalabalığı yüzünden. ama bu duruma mecbur kalırsak da nasıl bir router alcağımız hakkında fikrimiz yok, yine sadece tek bir cihaz internete bağlanabilecekse çok kötü.

2) range extender diye bir şey gördüm vatan bilgisayarda, linksys'in. o tarz bir şeyi yine antrede bir yere koyup sinyal gücünü arttırmak güzel gözüküyor.

3) bir de elektrik hattı üzerinden network kurma olayı gördük ki baya hoşumuza gitti bu durum. ama çok yaygın olmadığından pek bilgi bulamadık bununla ilgili. bir de gördüğümüz cihazlar arasında kablosuz bağlantı sağlayan yok gibi bir şeydi, bunda da yine router bağlamak şart mı kablosuz bağlantı için ?

biraz uzun oldu ama kısaca özetlemek gerekirse, yeni bir bağlantı oluşturmadan , salondaki kablosuz internet bağlantısının sinyal gücünü arttıracak ve en az 4 cihaza paylaştırabilecek bir cihaza ihtiyacımız var ve bunun ne olduğu hakkında net fikrimiz yok :)

önerebileceğiniz bir şeyler var mı ?

 
Wireless modeminizin ayarlarından sinyal gücünü bi kontrol ettiniz mi? Genelde öntanımlı olarak en yüksek seviyededir aslında ama bi kontrol etmekte fayda var. Evde ya da evin yakınında kablosuz sinyal kullanan başka bir cihaz modemin sinyalini etkiliyor olabilir. Modemin kablosuz ayarlarından kanal taraması yaparak en uygun kanalı seçmesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle beleş yöntemlerle sorunu çözme yollarını deneyin bence :)


  • nikmikdemebana  (05.07.12 13:05:37) 
şöyle bir şey var, bak istersen:
www.bariscebeci.com

  • late viper  (05.07.12 13:06:41) 
yeni bir cihaz bağlantı kurduğunda öteki cihaz kopuyorsa access point ayarlarında bir sorun vardır. bağlantı kurabilmeniz lazım yani ekstra bir şeye gerek yok. ondaki sorunu bulmaya çalışın.


  • trinitrotoluen  (05.07.12 13:23:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.