[]

Üniversite Meslek Seçimi

Bu sene üniversite sınavına girdim. Bölümüm TM. Sıralamamım 20 bin-40 bin arası geleceğini düşünüyorum. Bana önerebileceğiniz meslekler var mı? Nedeniyle yazarsanız çok mutlu olurum:)




 
meslek yüksekokullarına bak. turizm otelcilik falan biliyorum ben, öyle şeylere bak yani.

üniversiteye meslek edinmeye gidilmez çünkü. meslek edinmek istiyorsan meslek yüksekokullara bak. üniversitenin ne işe yaradığını da iyice araştır. yoksa hüsrana uğrarsın.
  • kameramotor  (29.06.12 16:13:56) 
soru sacma geldi bana.
senin hangi meslegi yapmak istedigine karar verip girmen gerekmiyor muydu sinava?

  • madman  (29.06.12 16:18:48) 
ankara siyasal'dan uluslararası ilişkiler veya maliye geliyorsa git bence.

mülkiyenin vereceği eğitimin yanısıra ek olarak bürokrat olma şansın yüksek.
  • free bird  (29.06.12 16:20:37) 
@madman bu mantıkla hangi mesleği seçeceğine karar vermemiş biri sınava girmemeli. napsın adam yani sınava mı girmesin hangi mesleği seçeceğine karar vermediyse.


  • 2enkucukasalsayidir  (29.06.12 16:22:27) 
üniversiteye meslek kazanlmaya gidilmez.
üniversiteye bilgi için gidilir, araştırmayı öğrenmek için gidilir, yalnızca üniversitede alabileceğin bir kültür için gidilir. mesleki bir karşılığı yoktur.

meslek kazanmak isteyen adam meslekyükskeokuluna gitsin ki hayalkırıklığına uğramasın
  • kameramotor  (29.06.12 16:24:09) 
işletme yaz. bittiğinde hiçbir şey olmazsın ama her işe atlayabilirsin. ne diyim ki ben şimdi, hiç mi ilgi alanına yakın düşündüğün bir bölüm yok?


  • rayde  (29.06.12 16:29:08) 
peki o zaman meslek değil de hangi bölümleri önerirsiniz?


  • anashil  (29.06.12 16:36:45) 
@2enkucukasalsayidir
Oyle bir sey dedigimi nerden cikardin anlamadim ama universite sinavina girerken insanin bir hedefi olursa hem sinavda daha basarili olur, hem de sinavdan sonra meslek secimine karar vermek zorunda kalmaz.
Karar verse bile ne kadar saglikli olur bilinmez.
  • madman  (29.06.12 16:37:27 ~ 16:38:45) 
Ya var tabii ki pdr düşünüyordum ancak puanım konusunda sıkıntı çıkabilir. Ayrıca öyle ben illa pdr okumalıyım düşüncesinde bir insan olmadığım için 2.sene tekrar sınava girmeyi gözüm almıyor. Yani pdr dışında pek tabi ilgimi çekecek bir bölüm vardır elbet. O yüzden soruyorum


  • anashil  (29.06.12 16:39:54) 
Ben kesinlikle TR disinda yurtdisinda gecerliligi olacak ve calisma yelpazesinin genis oldugu, az kisinin tercih ettigi bir meslek secmeni tavsiye ederim. Bu isi profesyonel olarak yapiyorum bu arada (ogrenci koclugu), istersen yardimci olabilirim.


  • wilwarn  (29.06.12 17:02:40) 
isletme oku


  • serabetan  (29.06.12 20:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.