[]

[Linux] Ubuntu, görüntü problemi

Efenim, daha evvelden linux'a geçmek için gereken programları sormuştum, video izleme hadisesi benim için gayet önemli, video için mplayer ve kmplayer cevaplarını almıştım.

ilk evvela, sistemim core2duo e7200, 2gb ddr2 ram, ati radeon x1650pro vesaire.

vlc ve totem'de video izleyebiliyorum, altyazı olayları problemli, farklı altyazıları nasıl ekleyeceğimi bulamadım.

daha önemlisi, 720p divxler için, misal terminator tscc hd ripleri var, ama görüntü kalitesi windows'ta kmplayerla izlediğimin yanına dahi yaklaşamıyor.

kmplayer'ı anlayamadım mümkün değil zaten, altında başka playerlar çalıştırıyor program, kendisi bir player görevi görmüyor gibi geldi bana, ve ses çıkarmıyor alet.

ubuntu 8.04 kullanıyorum. yardımlarınızı bekliyorum hevesle.

 
(bkz: dostum izmirli yazmissin ama bu kiz zenci)
arkadaşım görüntü problemi demişsin sorun galiba codeclerle ilgili.
codec için önerim apt-get install mplayer (kuruluysa update eder) desene bi.
görüntü problemiyse;
geçen benim başıma geldiği gibi fare ve görüntü ekranda yan yana 4 kere falan tekrar ediyorsa ekrandan hiçbişey okunmuyorsa yani bi görüntü problemin varsa grub açılırken entera bas orada X11 configurasyonunu eskiye aldıran seçenekler var. o şekilde ben eski confu yükleyerek sorunu çözdüydüm.
  • fizikopat  (17.10.08 02:17:45) 
xp'de problem yok zaten, k lite kurdun mu kralsın.

mplayer'ın son versiyonunu synaptics'ten çektim kurdum, hatta mplayer codeclerini ayrıca bir yerden indirdim, onları usr klasörünün içinde codecleri aradıkları yerlere koydum falan, ama hd videolar çok dandik gözüküyor. ben şimdi ubuntu'da hd video izliyemicek miyim?
  • karapolisnas  (17.10.08 11:04:06) 
smplayer: mplayer için mükemmel bir arayüz. kmplayer de mplayer'ın başka bir arayüzüdür ve dandiktir.

www.eksiduyuru.com
burda codec ve player için cevap vermiştim. buraya da kopi-peyst yapayım:

"Medibuntu deposunu eklemelisin. sonra da; ubuntu-restricted-extras, w32codecs (amd64 için w64codecs imiş), libdvdcss2 (dvd için), ffmpeg gibi paketleri kur derim. ben ubuntu kullanıyorum ve bir sorunum yok bu şekilde yapınca.

ha bu arada, totem ve kaffeine'i sevmedim ben, kastırıyor bende, bazen gösteremiyor. ama smplayer (mplayer için süper bir arayüz) taş gibi. smplayer yükleyince mplayer da yüklenecek zaten otomatik olarak. (smplayer'da görüntü gelmiyorsa, ayarlarından video output'unu değiştirmeyi dene, ben x11 yaptım oldu.) ha bu arada, galiba firefox normalde totem'i kullanıyor video göstermek için, mozilla-mplayer (firefox için mplayer plugin'i) pakedini de yükle."
  • edge_nabby  (17.10.08 14:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.