[]

Hayatta en büyük pişmanlık, pişman olurum diye yapmadıklarımızdır.

uzun hali:
Hayatta unutamayacağımız en büyük pişmanlık, pişman olurum diye yapmadıklarımızdır. Tolstoy demiş.

doğru mu demiş sizce? ne düşünüyorsunuz bu söz hakkında?

ve hayatınızda bu söze dair örnekler var mı? pişman olurum diye yaptığınız veya yapmadığınız?

 
Bu söz belli bir yaştan sonra daha fazla değer kazanır.


  • rearazem  (24.06.12 20:34:26) 
gayet doğru bir söz. yaşlı insanlar en çok keşke şunu da yapsaydım keşke bunu da yapsaydım deyip durmazlar mı? 22-23 yaşındakiler bile keşke lisedeyken şunu yapsaydım, üni hayatımda keşke bunu yapsaydım diye hayıflanıyorlar artık.


  • baldur2  (24.06.12 20:37:24) 
çok var. ama yanıldığımız nokta genelde geçmişteki bir şeyi günün şartlarıyla değerlendirmek oluyor. yani öyle yapı üzerine bu lafı diyoruz. amaaan bence hiç gerek yok, olmuş, ölmüş, niyazi... anladınız siz


  • aju  (24.06.12 21:25:24) 
Pişmanlık zaten başlı başına saçma bir durum değil mi? Bir seçim yaptıysak aksi durumdaki sonuçların neler olabileceğini bilemeyiz ki ancak tahmin edebiliriz. Yani seçimlerimiz (veya seçmediklerimiz) sonucunda başımıza gelenler dışında bir bilgiye sahip olmak mümkün değil.


  • edaydin  (24.06.12 21:35:40) 
söz çok doğru ama yanlış anlamaya da çok elverişli. bunu ilke edinirsen gerçekten pişman olacağın şeyler yapabilirsin. biraz mantık kullanırsak hiç bir durumda pişman olmayız bence. şu ana kadar yapmadım diye pişman olduğum bir şey olmadı hayatımda, pişman olurum diye düşünüp yapmadıklarımdan gayet de memnunum. sözün özü yapmadığım için pişman olmayayım diye her haltı yersen bu sefer de yaptın diye pişman olursun.


  • Demet  (24.06.12 21:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.