[]

Normanlar ve İngilizler hakkında

Kaynaklarda Britanya'nın son fethinin Normanlar tarafından yapıldığı yazıyor. Normanlar Anglosaksonlara karşı zafer kazanıp adayı işgal etmişler. Bu Normanlar Viking ve Frenk soyundan geldiğine göre, şu an İngiliz diye adlandırabileceğimiz topluluk, Viking soyundan mı geliyor?




 
benim bildiğim ve hatırladığım kadarıyla bu amcalar öyle toptan milleti kılıçtan geçirip tek ırk moduna girmiyorlar. sadece yönetimi ele geçiriyorlar ve zamanla halkla kaynaşıp normal ingiliz halkı içinde eriyorlar. yalnız fransız kültürünü adaya taşımaları en önemli olayları.


  • vartuhi  (24.06.12 18:03:51) 
benim bildiğim de,

önce keltler vardı, sonra romalılar gelip yol, su ve metrobüs hattı kurdular, sonra romalılar yalan oldu germen kabileleri geldi yerleşti, sonra onlar hristiyan oldu filan (anglo-saxonlar bunlar sanırım), sonra normanlar geldi (vartuhi'nin dediği gibi yöneticiler olarak) ve fransız dilini soktular.

kısaca ingiliz dediğin kelt-romalı-germen-anglo-saxon-viking-fransız gibi birşey oluyor galiba. tabii etnik olarak değil hepsi, kültürel olarak.
  • dekila olmeka  (24.06.12 18:20:04 ~ 18:21:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.