[]

İmar Hukuku - Komşu Falan Filan Bi El Atın Be

Anlayan çıkarmı bilmem ama şöyle bir problemimiz var
img507.imageshack.us
şekilde görülen X benim evim Y ise komşum.
evimin kanalizasyon hattının 1-2-3-4 katları şekildeki kırmızı hat boyunca sol taraftaki (bağlı bulunduğumuz sokaktaki hat) kanalizasyon hattına bağlı fakat giriş katın altındaki dairenin hattı mavi hat boyunca komşumun bahçesinin altından diğer sokağın hattına bağlanıyor. bunu komşumun bahçesinin altından geçirmemizin sebebi diğer sokağın hattıyla daire arasında kot farkı olması (yani fiziksel olarak o hatta bağlanıp kullanılması mümkün değil) bu 11 senedir böyle gidiyor (bunun iznini komşumuzun babasından sözlü olarak almıştık, herhangi bir belge falan yok) aynı hattan binamızın yağmur suyu da geçiyor (forumu okuunca öğrendim yağmur suyunun bu hatta karışması normalde yasakmış galiba). şu an komşum kendi bahçesinden geçen bu hattın iptal edilmesini istiyor. sorum şunlar
komşum bu hattı iptal ettirebilir mi? ettirirse en alttaki dairenin kanalizasyon giderini herhangi bir şekilde hiç bir hatta bağlayamıyoruz. ne yapacağımıda bilmiyorum.
yağmur suyunu istediğimiz gibi bahçemize verebilirmiyiz. (resimdeki açık yeşil kısım bizim bahçemiz, bizim bahçe komuşumuzun bahçesinden yüksekte, kot farkı olduğunu da hatırlatırım)
biraz karışık oldu ama, bu hukuktan anlayan biri çıkar herhalde.
öperim.

 
soru gercekten cok karisik :)

fakat söyle bisey var:

KANALİZASYON ATIK SU YÖNETMELİĞİ

Madde 5 - Idarenin yazılı izni olmadıkça yetkisiz hiçbir resmi ya da özel kisi veya kuruluş tarafindan kanalizasyon sistemine dokunulmaz, kanal şebekelerinin kapaklari açilamaz, geçtigi yerler kazılamaz, şebekelerin yerleri değiştirilemez, bağlanti kanallari insa edilemez ve sebeke sistemine bağlanamaz. Her hangi bir maksatla kullanılmak için kanalizasyon tesislerinden su alınamaz.

Madde 6 - Bölgede ayrık kanalizasyon sistemi mevcut ise; Yağmur sulari ve kirli olmayan tüm diğer yüzeysel drenaj sulari evsel atiksu kanallarina bağlanamaz.

bence size en iyi cevabi www.apartmansakinleri.com sitesi verecektir. telefon ve mail adresi sitede bulunuyor.
  • trimpot  (12.10.08 20:35:18) 
yağmur suyunun kanalizasyon hattına verilmemesinin sebebi aşırı yağmur yağdığında kanalizasyonun taşmasıdır. fakat yağmur suyu için ikinci bir hat yoksa (ki genellikle yoktur) kanalizasyona veriyorlar.

komşunuzun bahçesinden geçen hattı iptal ettirme hakkı olması lazım. ama niye böyle bir şey istediğini de anlamadım. ne zararı var ki?

ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kanalizasyon borusu yol kotunun 4,5 metre altından geçiyordu. bu kotun altında kalan katların kanalizasyon atıkları, en alt seviyedeki bir çukurda toplanıp pompa vasıtasıyla yukar gönderilerek ana hatta bağlanır.

yağmur suyunu bahçeye verirseniz aşırı yağmurda su basma riski olur. en iyi ihtimalle bahçe bataklığa döner.
  • dursunkaptan  (13.10.08 13:04:28) 
bir zararı yok aslında,
kötü niyet diyelim biz.

  • vincenzo  (13.10.08 23:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.