[]

Doktora

sevgili akademik dunyaya gonul vermiş arkadaslar,
bu onumuzdeki ocak ayında yuksek lisansı bitiriyorum, niyetim bi yerlerde (istanbul) doktoraya baslamak. (bölümüm bilg. müh. bu arada) çevremde de doktora mulakatına girmiş bi insan evladı bulamadım, hepsi yuksek yaptıkları yerlerden devam etmisler. simdi bu doktora mulakatlarında nelere dikkat ederler? ne gibi seyler daha cok on plana cıkar? yayın mı, not ortalaması mı, yabancı dil mi, heves mi nedir?



 
peki mulakattan once hocaya mail atıp "sizinle calısmayi isterim" falan mı demem gerekir yoksa daha formal bi yolu var mı bunun? bir de hocalara bir cok boyle istek gidiyordur mesela ben gidip cem say'a makalemi falan yollasam, gelecekte sunları yapmak istiyorum desem olur mu?


  • java  (20.06.12 11:44:36) 
İyi bir yüksek lisans, birkaç SCI yayın, konferanslara katılım vs. gibi özelliklere sahipsen hoca gözünde iyi bir öğrenci olarak görülebileceksin (diğer konular, davranış, konuşma vs de olacak tabi). Hele ki SCI yayınlarında yüksek sayıda atıf varsa bu çok çok avantajlı olur senin için. Bunu da belirtmelisin.

Email gönder hocaya, çalışmaların hakkında bilgi ver, makalelerini ekle, hocanın da yayınlarını incele, kendi ilgi alanlarınla ilişki kurabiliyorsan bunu belirt, eğer hocanın da aklına yatarsa gel görüşelim der zaten.

Her hoca iyi öğrenciler ile çalışmak ister. Ayrıca doktora çok ciddi bir iştir. Hoca seni kabul etmekle senin sorumluluğunu alır, hoca açısından da ciddi bir sorumluluktur.
  • ex902  (20.06.12 12:30:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.