[]

kedinin derdi

7 aylık bir kedimiz var. şu aralar olmadık yerlere işemeye başladı. daha önce de çalışma masasının kağıt dolu çöpüne işemişti birkaç kere ama küçüktü o zaman. Geçen gün yatağın üzerine işemiş. Bugün de temiz çamaşır dolu sepetin içine işemiş. Birşey mi anlatmaya çalışıyor bu hayvan neden yapıyor bunu? Sürekli yediği küçük paketlerdeki yaş mamadan teneke kutudaki mamalara geçtik. Bir de kuru mamaya alıştırmaya çalışıyoruz ondan mı acaba? Yiyor ama eskisi gibi iştahlı ve çok değil. Bir de tüyleri normalden fazla dökülmeye başladı.
Ergenlik bunalımı oluyor mu bunlarda?
Bir de yanlış bişey yaptığında (sağa sola işediğinde mesela) nasıl davranayım, nasıl anlatayım yaptığının yanlış olduğunu ki bi daha yapmasın?

kedimiz erkek.

 
işediği yeri silmeden önce kediye koklatıp kıçına hafifçe vurmalısınız.Tüylerinin dökülmeside kış mevsimine girmemizden dolayı olabilir.


  • buffy de vampir sayilir  (11.10.08 20:48:51) 
kızgınlığa girmiş olabilir mi? çiftleşmek istiyor. o yüzden kendi kokusunu bırakmak için çiş yapıyor. eğer kısırlaştırmazsanız bunu sık aralıklarla yaşayacaksınız. eviniz kokacak.

huzursuzluğu devam ettikçe evden kaçabilir, başına bişiler gelebilir.

mama değiştirme konusuna pek ihtimal veremiyorum.
  • mea maxima culpa  (11.10.08 20:59:45) 
o çiftleşme şeysini işemekten ziyade püskürtüyor. onun olmasına daha var dedi veteriner.


  • neronas  (11.10.08 21:04:12) 
o zaman gıcık bir kediniz var :)

mama dışında evde onun hayatını değiştirecek birşey oldu mu? kediler istemedikleri yemeği yemezler.

çiş yapıyorsa ceza verin mutlaka. ensesinden tutun burnunu çiş yaptığı yere sürtün orda tutun, koklasın. sonra burnuna vurun. burunları hassastır rahatsız olurlar. sonra mümkünse küçük tuvalet olur, kapalı balkon olur cezaya koyun. öyle bir yer yoksa kendi oturduğunuz odanın kapısını kapatın o dışarda kalsın. birkaç saat cezada kalsın. sonra içeri aldığınızda yüzüne bakmayın bir süre falan filan. anlasın hatalı bir şey yaptığını.
  • mea maxima culpa  (11.10.08 22:00:07) 
koklatma, vurma hiçbir işe yaramaz. 7 aylıksa muhtemelen kızgınlığa giriyordur ve mea maxima culpa'nın da dediği gibi koku bırakmak için çiş yapıyordur. püskürtme ayrı. benim kedim, dişi olduğu halde çiş yapıyordu evin belli köşelerine kızgınlık döneminde. iştahsızlık da bunu gösteriyor, kerata şeyinin derdinden yemeyi içmeyi unutmuş ;)

aslında zamanı gelmiş, 7 aylıksa her iki cinsiyet için de uygun zaman kısırlaştırma için.
çiş yaptığı yeri sakın amonyak içeren temizleyicilerle silmeyin, bu daha çok tetikler, mümkünse alkol içeren temizlik malzemeleri kullanın. kokuyu bastırmak için oda parfümü vs kullanmayın, kendi kokusunu bırakmak için daha çok işeyebilir, evi havalandırmak daha iyi bir çözüm ama aman kaçmasın yavrucak açık pencereden.

koku bırakmanın yanı sıra gizliden gizliye, bana kızıp sokağa atsalar da hayatımı yaşasam karşı cinsle, tavrı seziyorum bu davranışta. bu dönemde koku bırakmak için bazı kediler yumuşak, bazıları da sert yere çiş yapmayı tercih ediyor. sanırım sizinki yumuşak yer seviyor. inatla üzerine işediği yerler varsa buralara sevmediği, korktuğu şeyleri koymak işe yarayabilir.

öte yandan kumunu beğenmiyor, temiz bulmuyor ya da kum kabının yerinden rahatsız olabilir. farklı bir marka kum kullanmayı deneyin.
  • zen spider  (11.10.08 22:12:18) 
doktor kısırlaştırmaya daha var dedi. o zamana kadar bluğ triplerine katlanıcaz demek ki.


  • neronas  (11.10.08 23:32:12) 
sizlere tecrübe olsun diye yazıyorum:

bugün de temiz çamaşır dolu sepete işeyince veterineri aradık. idrar yolu enfeksiyonu veya omurgasında kayma (hoplayıp zıplarken darbe alması sonucu olabiliyormuş) olunca çişini tutamıyormuş o an tuvalete uzaksa bulunduğu yere salıveriyormuş bu kedi hayvanı. idrar tahlili yapılacak bakalım. nasıl alıcaksak idrarını.
  • neronas  (14.10.08 21:26:27) 
yavrum benim. çok geçmiş olsun. bir gelişme var mı acaba?


  • mea maxima culpa  (19.10.08 16:44:00) 
idrar kesesi enfeksiyonuymuş. ilaç veriyoruz günlük. şu an gayet iyi. Normal hayatına döndü. selamı var.


  • neronas  (23.10.08 16:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.