[]

böcek fobisi, yenmesi?

uzunca yazdım. okuyana teşekkürler şimdiden.

üzerinize afiyet en berbatından bir fobim var. böcek. özellikle karafatma-hamamböceği tadında olanlara karşı. dışarıda görsem ıyk derim geçerim, belki öldürebilirim bile ki kamp yapmış ve yine çadırda kalacak insanım ben, evde görünce aklım gidiyor. yahu 26 yaşındayım bi de :/

önce bir dona kalma, sonra plan yapma (odadan [hatta üst kattan alt kattaki daireye, annemlerin yanına] en temiz nasıl kaçarım? hmm şarj aleti yaratığın olduğu duvarda, söyle gidersem hemen çekerim gibi) ve ortamdan uzaklaşmanın akabinde dur durak bilmeden ağlama. ve tabi uyuyamama, her yerde böcekler dolaşıyormuş gibi olmayan şeyler görme, en ufak sese karşı aşırı pinpiriklenme, evi ilaçlatma ama yine de yatağı odanın ortasına çekip öyle uyuma, ve hatta o halde bile yatağın kenarından tırmanırsa eğer diye düşünüp kıpırdayamadan yatma diye devam eden bir süreç gibi bir şey..

neden ortaya çıkmış olabilir bu? nasıl kurtulurum bundan? şuraya git, şu psikoloğu/psikiyatrı gör, şu tedaviyi araştır filan diyen var mı? bu konu psikolojik bi yoksa psikiyatrik mi?

yani en azından gördüğümde öldürebilip ya da bir şekilde yaşam alanımdan uzaklaştırabilip günlerimi tedirgin geçirmemek istiyorum.

çatı katındayım, geçen sene ilaçlamaya gelen abi çatıdaki izolasyon malzemesine yuva yaptıklarını söylemişti, ilaçlamadan sonra 1 sene bir şey olmadı. geçenlerde ben önce terasta sonra odamda böcek görüp krize girince aynı şirketten gelen başka bir abi ise izolasyon malzemesinin böyle bir şey yapmayacağını, dışarıdan geldiğini söylemiş. artık olmaz demiş, evde olanın da ölüsünü bulursunuz, kızınız rahat olsun demiş. tamam demiş ama ben yarım saat önce annemle terasta otururken yerde yürüyen bi tane daha görüp kendimden geçtim. etrafımız çatı dolu, yan binada kuşlar yuva yapmış, diğer tarafta kuş kümesi olan birileri var, kediler dolaşıyor çatılarda filan. cidden dışarıdan mı geliyordur? balkonda yemek yemeye başlayalı geldi bunlar, kapılar açık oluyor tabak filan taşırken, ordan mı girip kalıyordur bunlar? nedir?

edit: benim yaşadığım yer, (dublexin üst katı ama kapılar ayrı, garip bişi) bugün ilaçlandı. ben şu anda bilgisayarın önündeki ofis koltuğuna tünedim. sabah da erkenden kalkmam lazım ama imkanı yok ki yatağa gidemiyorum. dün gece 3 gibi tam burda böcek ilaçlatma ile ilgili biri duyuruya cevap yazarken yatağın dayalı olduğu duvarda böcek vardı da bu duruma geldim. yatağı çektim bir 30 cm kadar filan ama tavan alçak üstümde, duvardan çıkar da tavana gelir de üzerime düşerse filan diye yaklaşamıyorum bile. napiyim ben yahu? kafayı yicem.

 
fobiler psikiyatrinin ilgi alanına giriyor. psikiyatrist. sonuç bölümüne ve hayvan fobisi bölümüne bakabilirsin: www.psikiyatri.org.tr


  • unalub  (14.06.12 00:58:48 ~ 01:02:10) 
aynı sorun bende de var.tıpa tıpı hatta.olay psikologun ilgi alanına giriyor.biz apartmanı komple ilaçlattık,biraz azaldılar.(özellikle kömürlük)odanızda yemek artıkları(bisküvi,cips vs.) ne varsa onlara gelebiliyor bu hayvancıklar.o yüzden gece odanız bu tip şeyler bırakmayın.çözüm olarak da iyi bir ilaçlama tabii ki.ama ben inanıyorum ki kökten çözümü yok,illa ki bir kaç tane görüyorsunuz.bu arada bu hastalığı bir gün tamamen yenerseniz bana da haber verin.


  • m3hm3t06  (14.06.12 00:59:41) 
hmm.. iki oy, biri psikolog, biri psikiyatrist..... yok mu artıran..

ya bu arada biraz kafam dağıldı omegleye filan girdim. belki yatağa geçebilirim bile.

@m3hm3t06, yahu, her taraf kapalı. kapılarda pencerelerde kapalı sineklikler var. kendi kendine nereden girecek bu? banyo giderinden gelir demiş ilaçlamacı adam. nasıl çıkar bu yaratıklar minnacık delikten ya :/
  • dasher  (14.06.12 01:03:43) 
@unalub, detay için teşekkürler. okuyayım bi.


  • dasher  (14.06.12 01:04:23) 
bizim hava boşluğundan ve sokak kapısının altından geliyordu,yakaladım birkaç kez kerataları.hava boşluğuna sineklik taktırdık,kapının altına da bant çektik,şu sünger gibi,yapışkanlı olanlardan.şimdi epey azaldı(bak böyle yazıyorum artacaklar)
ayrıca sıcağı seviyor bu hayvanlar,sıcaklarda artması muhtemel.

neden psikolog dediğime gelince;evet fobilere psikiyatr bakabilir ama ota b*ka antidepresan yazdıkları için psikolog dedim.bir böcek yüzünden antidepresan kullanmak istemezsin herhalde?
  • m3hm3t06  (14.06.12 01:09:55 ~ 01:11:11) 
@m3hm3t06, ya ben de kapıya öyle yapışkanlı süngerlerden takayım. aralık var hafif, 1-2 mm ama olsun. içim rahat etmez :)

evet yani antidepresan filan istemem :)
  • dasher  (14.06.12 01:12:25) 
bende böcekten fena tırsarım.ve bu gece karafatma+hamam böceği+sivrisinek öldürdüm.texas katliamına döndü ev.psikoloğa vs gitmeyi hiç düşünmedim.gitmem de.ne yararı olabilir ki ? psikoloğun üzerine salalım karafatmaları eğer o kaçmıyorsa tamam bende korkmayı kesicem :D sonuç olarak psikologlara vs karşıyımdır.1 saatten beri araştırıyorum.hangi ilacı alıp öldürsem onları diye.cani gaddar herifin tekiyimdir bütün böceklerin sülalesini yok edicem evimdeki yaşasın kötülük.


  • michael jackson  (14.06.12 01:33:29) 
Fazla uzun yazmışın be panpa, azıcık okudum. Ona ithafen şöyle birşey söyleyebilirim; ben karafatma-hamam böceğinden çok fena korkar idim küçüklüğümden beridir. Ta ki internette hakkında bir makale okuyana kadar. Bu böceğin hakkında tesadüfen bir makale okumuştum. Gerçekten çok ilginç yaratıklar, hayran kaldım. O kadar hayran kaldım ki pis olmasalar elime alır severim.

Eskiden gördüğüm zaman ayağımın 50cm uzağında olsa korkardım. Şimdi şu son zamanlarda ayağım ile 1cm boşluk kalsa bile neredeyse gel ayağıma çık diyecek dereceye gelmişim. Çok sevimli gelmeye başladılar artık ne bileyim :) Bu şekilde yenmiş oldum fobimi
  • ekmekarasibilgisayar  (14.06.12 04:05:05 ~ 04:06:09) 
@SAMCRO, hmmm mantıklı aslında söylediğin. 4d. sevdim. halledicem umarım. ama öldürme konusuna gelmeme daha çok var gibi yine de:)

ekmekarasibilgisayar, eheh bu da iyi :) aklıma yattı. daha yakından bi öğrnmye çalışayım bu yaratıkları. arkadaşın biyolojisini filan beyne tanımlayabilirsen korku geçebiliyormuş da. bakalım :)
  • dasher  (15.06.12 00:55:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.