[]

dijital fotograf makinesi ipuçları

bunu alırken neye dikkat etmek gerek. nikon var ama nerdeyse yarım kiloyu geçiyor çantasıyla 1 kilo bir tane ufak bakındım ama sitelerde hepsinin özellikleri aynı 100 tl olanda aynı 250 olanda yanı..

kısaca neye dikkat etmek gerek alırken
çözünürlük
piksel
marka
başka?

 
küçük makinelerde marka önemli. özellikle lensin markasına bakınız. Örn. Sony Carl-zeis ile çalışır uzun zamandır, başarılıdır. Zoom'unun ne olduğuna aldanmayın lens değişimi olmayan çoğu makine dijital büyütme sayesinde yüksek zoomlara ulaşabiliyor ancak bu da görüntü kalitesini düşürüyor. Ucuz ve güzel olsun derseniz Finepiz (fujifilm) makineleri önerebilirim. az biraz yükseltirseniz bedeli Sony derim.


  • erty_ksk  (13.06.12 15:52:39) 
hafif ama kaliteli olsun diyorsanız micro four thirds'e bakabilirsiniz.

mesela bende olympus pen e-pl1 var, memnunum.

peşinen söyleyeyim, pek anlamam fotoğraftan.
  • marido  (13.06.12 16:01:30 ~ 16:02:53) 
bütçeniz elbette ilk önemli olan şey. megapiksel ise bir yanılgı, birkaç kez anlattım sebebini burada. 600 liraya kadar alacağınız makineler içinde en iyisi panasonic tz-18 ve canon sx220' dir. bunun üzerinde fiyat biçilen kompakt makineleri almak gereksiz para harcamaktır. bunun üstü limitlerde küçük olarak olympus pen, fuji x100, canon g serisi modellerinden birisi alınmalıdır.
ayrıntı soru sormak ve bütçe belirtmek isterseniz buradan konuşuruz.
selamlar.
  • ohtararan  (13.06.12 16:42:30) 
küçük olsun iş görsün diyorsan sony cybershot serisi,w serileri gayet iyi...yok ben pro takılcam diosan canon d5500 yeter


  • mukon  (13.06.12 22:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.