[]

iskandinav ülkelerinde mimarlık

iskandinav ülkelerinde (norveç, isveç, danimarka vs) mimarlık üzerine yüksek lisans yapan, yapmış olan var mı?

Başvuru/kabul şartları, vize ve taşınma, ev-yurt bulma, geçinme, öğrenciyken çalışma, gibi konularda biraz bilgilendirebilir misiniz?

bir de gittiği ülkede iş bulan varsa deneyimlerini anlatabilir mi?

 
mimarlik konusunda hic bir fikrim yok ama genel sorulara cevap verebilirim sanirim biraz.

norvecte okullar ucretsiz. danimarka'da ve isvec'te AB vatandasi olmayanlara ucretli ve cok pahali. Mimarlik hatta en pahalisi olabilir. yillik 15-16bin euro gibi. Ama burs dagitiyorlar cok galiba. Burs dedigim, odemiyorsun sadece bu meblagayi o kadar.

Buradan sonrasi Isvec icin, digerlerini cok bilmiyorum:
Stockholm ve Göteborg'da ev bulmak cok zor bir olay. Hos olmayan yerlerde bile bulmak kasiyor. Yurt isi de okula göre degisiyor. KTH ilk sene genelde ayarliyor yurt kendisi, onun disinda karisik biraz. Gecinmek baya pahali. Yasam stilinize göre 5000-10000 SEK(600-1200 Euro eder) aylik gider. Ogrenciyken calisma pek kolay degil cunku dil takintilari var. Isvecce bilmiyorsan pek kaale almiyorlar(kalifiye is bile olsa), ki zaten issizlik orani biraz yukseldi son zamanlarda. Tanidik falan varsa ve/veya cok sansliysaniz olabilir tabi ama pek guvenmeyin.
  • natnan  (13.06.12 13:17:17) 
mimarlık konusunda bi fikrim yok ancak norveç için de yüksek bir meblağ gerekiyor. okullar ücretsiz ancak ab üyesi olmadığımız için garanti olarak bir norveç bankasına senelik 25-30 bin tl yatırılması isteniyor. bu para kitap, ev, gıda gibi masrafların tümünü asgari olarak kapsayacak şekilde ayarlanmış.


  • phthalo blue red  (13.06.12 16:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.