[]

Mac ile PC arasındaki Farklar Neler?

soru açık ama ben biraz daha açayım.
şimdi etrafta görüyorum, fotoğrafla videoyla (reklam,film, kreatif işler diyelim kısaca) uğraşan kişiler hep mac kullanıyor. ne var bu mac te, bildiğim kadarıyla daha önce farklı bir işlemci farklı bir mimari kullanılıyordu, tabi işletim sistemide ayrı. bunun ne gibi bir fazlası var? atıyorum şu özelliği destekliyor, bu bu windowsta yok, mac için özel programlar mı var (pc de çıkmayan).
birde şimdi pc üzerinde çalışan mac sistemi var (aynı şekilde mac üzerinde windowsta var, x86 destekliyor galiba yeni mac ler) ee ne oluyorda pc üzerine mac sistemi kurduğunda daha fazla randıman alıyorsun yada tam tersi, madem sizin kendinize ait işlemciniz vs. vardıda şimdi ne oldu windows kullanıyorsunuz.
kerameti nedir?

 
(bkz: pc vs mac) (bu basliga bakmadiginizi farzederek yaziyorum.)


  • trimpot  (06.10.08 18:51:54) 
mac dediğin sırf şekil. kimse gelip GRAFIK ICIN DAHA UYGUN MMMTHX demesin. 10 dakika daha erken render alacaksınız diye dünya parası verilmez mac'lere, bence.


  • head  (06.10.08 20:04:21) 
mac karizma. başka da bir olayı yok bence.


  • passion rules the game  (06.10.08 20:11:42) 
Fark işletim sisteminde. Eskiden donanım da farklıydı artık bir fark kalmadı. Sözlükte pekçok başlık var konuyla ilgili bence önce onları okuyun.

Mac'lerde Windows çalışması da, Intel işlemciye geçmenin yarattığı bir pazarlama taktiği. IBM ve Motorola uzun süre boyunca, Intel'inkilerle başa çıkabilecek performanslı PowerPC işlemciler üretemedi. Apple da yeter be deyip Intel'e geçti. Windows yükleyebilme hadisesi de "Ya Mac'i denemek istiyorum ama ya kullandığım bir programın Mac sürümünü bulamazsam" şeklinde çekincesi olan arkadaşların içlerini rahat ettirmek babında yapılmış bir hamle. Virtualization yazılımları sayesinde zaten Windows'tan başlatmaya gerek kalmıyor (oyunlar istisna biraz) hatta CrossOver isimli program sayesinde Windows bile yüklemeden belli başlı programları çalıştırabiliyorsun Mac OS altında.
  • arche  (06.10.08 22:14:50) 
piksel derinliliği, vektör çarpım hızları, gölge katmanları, görüntü yumuşatması eps vb. gibi dosya paylaşımlarından...uzatmayayım hepsini ve hepsini birkenarı bırakırsak...

sabahın saat 8inden bu yana aralıksız ağır üstü dosyalara effect atarken, bir yandan illus. kullanıyorum, bir yandandan da kameradan herbiri 12mbmpx fotoğraf yüklüyorum, internete giriyorum, itunes açık, entourage 10 dakkada bir sayıyor, şimdi bakıyorum qtime kullanmışım, word açık.....
hemde tam 6 senedir sabah 8 akşam 12...
birkere kitlendiğini, abidik gubidik sesler çikardığını ne gördüm ne duydum..
kasası ısınmaz, şimdi açsam bal dök yala içi...
tabi kendi bilgisayarım için konuşuyorum ama.. power işlemcili olanları için..
bide intel işlemcili olanı var bunların..
bir anakartı bide harddiski yandı iki sene içinde ..
sadece yazı yazmaya dayanamadı bilgisayar..
birde hp workstation var çift çekirdekli..
ona hiçbişey söylemiyorum bile...
  • ciayco  (06.10.08 23:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.