[]

ruya tabiri nereden cikti?

soru baslikta ayrica dikkat ediyorum. duyurunun cogusu okumus, gecirmis ve kulturlu insanlar. onlarca yil once bilincaltinin bilmemneyin disavurumu olarak kanitlanmis bir olayi niye duyuruyu acip tabir alma geregi duyuluyor? bugune dek tabiri tutmus yada tabirinin pesinden kosan bir tane vaka gormedim.




 
kutsal kitaplarda bahsedilen rüyalar olabilir. bu rüyalar anlatılır ve insanlar tarafından "hmm demek bu rüya şu manaya gelmekteymiş" diye düşünülebilir?


  • bilmemkacincinick  (06.06.12 10:38:11) 
bu tip gizemler insanların hep ilgisini çekmiştir. bu yüzden kişinin hayatıyla ilgili veya ilgisiz bir şeyleri gece rüyasında görmesine anlam yüklemeye çalışması gayet normal.

"rüyada deve gördün, bu para gelecek demektir" şekli tabirler ben de inanmıyorum. lakin rüya dediğin şey tamamen bilinçaltındaki bir şeyin bilinçüstüne çıkıp sana gözükmesi. olsa olsa bilinçaltındaki o şeyin ne olduğuna, neyin tezahürü olduğuna ulaşmak, kişinin birtakım problemlerini çözmeyi sağlayabilir.

mesela dün gece rüyamda ankara 19 mayıs stadında verilecek olan michael jackson konserine gidiyordum. yerim de tribünde, sahneyi tam yandan gören sahneye yakın bir yeri. ama girişte ibletime bakmadılar. ben de sahne önüne inme planları yaptım.

ne demek bu? "demek ki sana para gelecek" diye saçma sapan tabir yapmak yerine niye böyle bir rüya görmüş olabileceğim üzerinde durabilirsek bilinçaltımda kalan bazı şeyleri açığa çıkarabiliriz. mesela dün madonna konserine gidecek arkadaşlarıma "vay ulan be millette para ar gidiyor, hem de sahne önü" diye düşünüp iç geçirdim. ayıkken gitmeyi o kadar çok istemiyor olmama rağmen demek ki çok istiyormuşum. ankara'da olmam ve bilete ayıracak paramın olmamasını bilinçaltıma atmışım. niye madonna değil de ölmüş michael jackson gördüğünü bilmiyorum. zaten konser başlamadan da uyandım.
  • kibritsuyu  (06.06.12 10:40:40) 
Rüyanda başına kötü bir şey geldiğini gördüğün o kadar da yakınında olmayan kişinin bir kaç gün sonra vefat haberini almışsan veya rüyanda kurtar beni anne diyen oğlunun o gece hayatını kaybettiğini öğrenmişsen pek de bilinçaltı değil.

Rüyaları tabir işi İslami ilme göre epey derin ve herkesin yapamayacağı bir iştir. Öyle kitaplara yada magazin yaklaşımlara takılmayınız.
  • jesterdvine  (06.06.12 11:00:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.