[]

Dunya'nin ve Turkiye'nin en duzgun/guzel/muhtesem yollari

Dunya'nin ve Turkiye'nin en duzgun/guzel/muhtesem yollari hangileri ve nerde? Otoban, yaris pistleri ve sehirici yollari gibi kategorilere de ayirabilirsiniz.. Ve yol tecrubelerinizi de aktarabilirsiniz




 
valla ismini bilmiyorum (zira biz oradan geçerken sabah 6 gibi flndı ve herkes uyukluyodu) ama burdur üzerinden antalya'ya girerken fantastik ve büyüleyici bir otoyol var böyle redneck filmlerindeki gibi mekanlardan geçiyor. sağ ve sol taraf alabildiğince açıklık, yol dümdüz ve arada eğimli falan. güzeldi yani. motörhead dinleyip amerikan muscle bir arabayla son hız oradan geçmek istedim o anda. o derece :)


  • deckard  (05.10.08 00:05:20) 
çok var ama bence en öne çıkan gökova. ancak hem eğimden, hem keskin virajlardan, hem de dikkat dağıtacak güzellikteki eşsiz manzaradan dolayı çok tehlikeli bir yoldur.


  • insanimsi  (05.10.08 01:52:56) 
almanya diyebilirm (kalite bakımından) gitmedim görmedim bizzat ama bir belgeselde süper araba sahibi zenginler dünyanın dört biyanından gelip almanyadaki otobanlarda arabalarnu kullanıyodu.görüntüsü bile güzeldi.

ama amerika yolları daha bi ruhlu yani easy rider filmindeki yollar işte.
  • humin zararlisi  (05.10.08 02:38:23) 
Güzel yoldan kastınız ne? Manzarası güzel yol mu, asfaltı kaymak gibi yol mu?

Almanya'daki otoyollar gayet iyi ama çoğu iki şeritli, öyle ahım şahım bir tarafı yok. İyi araba sahiplerinin buraya gelme sebebi yolların belli bölgelerinde hız sınırı olmaması.
  • 386 dx  (05.10.08 03:01:09) 
Valla size gore mukemmeligi olusturan unsurlar neyse onu soruyorum ama yolun/asfaltin duzgun olmasi oncelikli..


  • ermanen  (05.10.08 03:17:33 ~ 07:01:26) 
Yarış pisti olarak:

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
  • wehrmacht  (05.10.08 05:50:27) 
samsun-trabzon arası... idi. (hatta sarp'a kadar gider bu.) karadeniz sahil yolu yapılmadan önce. düzgün değildi. güzeldi, muhteşemdi.


  • dursunkaptan  (05.10.08 11:49:09) 
eski bursa inegöl yolu bursa da kestel tarafından çimento fabrikasına sapıyosun ilk bi kaç km sıkıcı sürekli çimento fabrikasının kamyonları var ama fabrikayı geçer geçmez süpriz... kaymak gibi asfalt daracık yol müthiş manzara keskin ama mükemmel eğim verilmiş virajlar aksu köyüne kadar etraf hep yemyeşil köyü geçtikten sonra gökyüzüde yemyeşil oluyo :)

marmaris datça yolu var yol yenilenmiş eskisine göre daha geniş ve daha tatlı virajlar var manzara da muhteşem.

Antalya ısparta yolu yine güzel eğim verilmiş tatlı virajlar ve mükemmel göl orman manzaraları ( heyelana dikkat)

şile kefken yolu ağaçlık bol virajlı düzgün asfalt .

Kapadokyanın ara yolları büyüleyici manzara ve güzel asfalt.

Sapancadan kartepeye çıkan yol kısa ama idare eder.

Daha bi sürü sıralayabilirim :)
  • horozbina  (05.10.08 12:22:00) 
çerkezköy - edirne
izmir - çeşme

ikisi de paralı yol, kaymak gibi.
  • ezeriko  (05.10.08 12:57:22) 
nordschleife'ye katiliyorum. 1 turu 22 euro. ehliyetim burda geçse direk bi araba ayarlayip suresim var. mukemmel bir pist, düzlükleri virajları herşeyiylen.

onun dışında türkiye'de çine - yatağan yolu var. asfalt kaymak gibi, baya eğim var, virajlar yeterli, bi de yol manzarası olarak çok ilginç kaya oluşumları var, severim.

çeşme-izmir (hatta aydın'a kadar) otoyolu da gayet kaymak gibi hoş bi yol.

pozantı'dan mersin'e inen otoyol da güzel, alp yolları havası var toroslar sayesinde. hatta çok kaza olsa da ulukışla-pozantı yolu da bence toros manzarasıyla fena değil.
  • maersk  (06.10.08 01:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.