[]

coca cola zero nun zarari var mi?

coca cola zeronun etiketine bakiyorum,bir bardaginda nerdeyse 0 kalori ,0 seker, 0 yag, 0 natrium , 0 karbonhidrat etc.

peki bu zararli mi?

yani su gibi bisey etikete göre...

 
(bkz: fenilalanin)

(bkz: karbondioksit)
  • la noix  (02.06.12 13:53:38) 
insülin direncini artırıyormuş.


  • poseidon1  (02.06.12 13:55:31) 
fenilalanin icin
"kanser ya da gerizekalılık yapmaz. bir amino asittir. uyarı bulunmasının sebebi ise fenilketonüri hastaları içindir. şöyle düşünün: bazı gıda ürünlerinin arkasında da "eser miktarda fındık içerebilir" yazar. sebebi de fındık alerjisi olanlar içindir.
aspartamlı her yiyecek içecekte bulunur. zira aspartamın kendisi aspartat ve fenilalaninden oluşmaktadır." yazmislar

aspartam icin
"son yılların en gözde ve en fazla kullanılan yapay tatlandırıcısıdır. 1 gramı 4 kalori enerji verir ancak çay şekerinden 180 kat fazla tatlı olduğu için düşük dozda kullanımın enerji verimine katkısı olmaz.

ilk defa 1965 yılında abd’de sentez edilmiştir. şeker hastalarında kan şekeri üzerine olumsuz etki yaratmaz. son yıllarda baş dönmesi, baş ağrısı, adet düzensizliği gibi belirtileri bildirilmiştir. aspartamın aşırı tüketiminin ileride beyin tümörleri ve beyin hasarına neden olduğu klinik çalışmalarla açığa konulmuştur. beyin tümörü vakalarının ancak çok az miktarının aspartam ile ilişkili olabileceği daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğu bildirilmiştir. aspartamın bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. çay, kahve, tatlı yapımı, kahvaltılık tahıllar, süt ve yoğurtta kullanılabilinir. aspartam anneden bebeğe geçmez. türkiye ve avrupa’da 40 mg/kg/gün iken amerika’da 50 mg/kg/gün güvenilir aspartam kullanım dozajıdır."

yazmislar

kisacasi cok zararli olmayan maddeler bunlar...
  • serabetan  (02.06.12 13:56:24) 
@la noix

mesaja cevap olarak burdan yaziyim dedim.

genel anlamda normal kullanim icin yazdim ben,elbette zararlari kisminda yer aliyor bunlar ama ben abartildigi kadar büyük zararlari konusunda yazdim sadece.yoksa yazdiklarin dogru.

ayrica coca cola zero da güvenilir miktarin cok cok altinda aspartam varmis bir bardakta 58 mg per kg, 70 kg lik biri 60 bardak icmeli ki güvenilirlik sinirini gecsin.en azindan okuduklarimdan bunu anladim.
  • serabetan  (02.06.12 14:01:26) 
karbondioksite de baksaydın

asidik bir içecek kola->gastrit ya da ülser ya da her ikisi birden
  • la noix  (02.06.12 14:02:49) 
aspartam için: tatlandırıcılar vücutta birikir. bu ve bunun gibi ''diyet'' ürünleri tüketenler bi kutu kolada az bir şey olmaz diye düşünmekten ziyade elimden geldiğince az tüketmeliyim diye düşünmeliler. ille tatlandırıcı kullanılacaksa stevya var onu öneriyorlar kötünün iyisi. sonradan onun da bir şeyleri çıkarsa bilemem.


  • merena  (02.06.12 14:09:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.