[]

hangi programlama dili?

hem web'de cok isime yarayacak hem de gerektiginde insanliga ve kendime fayda saglayacak projeler yapabilecegim bir dil ogrenmek istiyorum.bu dili ogrenirsen hem digerlerini daha kolay ogrenir hem de tum istediklerini yaparsin diyeceginiz dil yada diller nelerdir. ona gore tutorial indirip kitap alicam.

not : html, css, ps, illustrator, flash biliyorum. tesekkurler.


 
php!


  • gozyakansakiz  (31.05.12 10:53:46) 
Kesinlikle C# Hem windows hem de web uygulamaları geliştirebilirsin.


  • mylord  (31.05.12 11:03:42) 
c#+1


  • Barki  (31.05.12 11:07:12) 
java veya php. ama kesinlikle c# tan uzak dur. net!


  • raif_efendi  (31.05.12 11:13:11) 
hepinize tik koydum ama kafa karisikligindan baska bir yarari olmadi:) hanginize inanak kanka?


  • keltikfrost  (31.05.12 11:15:41) 
www.tiobe.com
Öncelikle uluslararası arz-talep meselesini şu tablodan görebilirsin.

insanlar c# neden der. bana göre visual studio'nun sürükle bırak kolaycılığı yüzünden. peki c# ile gerçek bir programcı olur musun, bence bu piyasada çok zor.

c# ile web, windows ve mobil uygulama yapabilirsin ancak kurumsal işlerde java her zaman bir adım öndedir.

java ile yapılmayacak iş yok. en kral android uygulamasını da yazarsın, web de, windows da..

ama dersen ki, ben daha çok web üzerine eğileceğim. tereddütsüz php derim.
  • raif_efendi  (31.05.12 11:24:48) 
çabuk bir şekilde öğrenip hemen uygulamaya geçmek istiyorsan php öğren derim. php dediğimiz bir web programlama dilidir. şu anda internet ortamında soruna en hızlı bir şekilde cevap alabileceğin, her platformda destek gören, dokümantasyonu sağlam güzel sevdiğimiz bir dildir.

c# ise masaüstü uygulamaları geliştirebileceğin bir dildir. buna bağlı olarak asp.net ortamında ki kodu c# veya vb ile yazılıyor, yine web uygulamaları geliştirebilirsin. önce c#'ı öğrenmen gerekiyor, daha sonra bunun asp.net üzerindeki yapısını da çözmen gerekiyor, ayrıca web tarafında yeni yeni kullanacağın fonksiyonlar filan da ekleniyor.

masaüstü ile işim olmaz diyorsan c#'ı boşver.

html, css, ps, illustrator, flash'ın sonuna en güzel php yakışır.
  • ocanal  (31.05.12 11:26:49) 
c# kraldir, guzel bir dildir; visual studio cok yardimci olur ama java ile baslamak daha mantikli ve kullanisli bence.

phpnin yapisi sizi kisitlamaz ve ilk defa programlama ögrenen, object oriented hakkinda bilgisi olmayan biri icin cok tehlikeli bir aractir. rezalet kodlar cikarabilirsiniz. isinizi hizli halledersiniz ama uzun vadede cok zararda cikarsiniz.

javanin object oriented yapisi, birbirinden kral frameworkleriyle daha faydali olabilirsiniz bence.
ayni sey c# ve web icin mvc frameworku icin de gecerli ama insanliga fayda acisindan javada israr ediyorum. zaten javadan sonra c#a gecmek cok kolay.
  • natnan  (31.05.12 11:56:11) 
oyun işine girmeyeceğim diyorsan java yoksa c++


  • heritage  (31.05.12 13:16:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.