[]

doçentlik sınavı?

Doçentlik sınavına girmek için bir üniversitede görevli olmak gerekli mi, yoksa başka kurumlarda çalışırken doçent ünvanı alınabilir mi?




 
eğer doçentlik sınavına girmek için gereken ön koşullara sahipseniz, diyelim ki gereken yayım ve ders saati sınırlarını geçtiniz, o takdirde doçentlik sınavı açan üniversitede sınava girebilirsiniz. bunun için halihazırda bir üniversitede çalışıyor olmanıza gerek yok. ama doçentlik sınavı için ilana çıkan üniversiteye yök zaten doçentlik kadrosu veriyor dolayısıyla sınavı kazanırsanız o üniversitede çalışmanız gerekecek. öte yandan ancak şöyle istisnai bir durumda haricen sınava girmek söz konusu olabilir: siz öğr.gör.dr ve/veya yrd.doç. olarak çalışıp doçentlik için gereken şartları sağlamış, daha sonra istifa etmiş başka bir kurumda çalışıyorsunuzdur. kurumda çalışırken bir üniversite doçentlik sınavı açar, o sınava bu şekilde girebilirsiniz. ancak doç unvanı aldıktan sonra üniversitede çalışmanız gerekir, kurumda kalmaya devam edemezsiniz.


  • imla kilavuzu  (31.05.12 00:47:14) 
doçent bakkal gibi, müdür gibi bişey.(daha profesyonel açıklayacak vardır.)

doktor ünvanını alırsın ama doçentlik üniversiteye aittir.
  • saiko  (31.05.12 00:50:32) 
@saiko, evet akademik unvanların en üst noktası dr unvanıdır. yani akademik çalışmanın en üst basamağı doktoradır, onun daha üzerinde bir akademik çalışma yoktur. yrd. doç, doç., prof. gibi unvanlar tamamen üniversitenin çalışma sistemiyle ilgili, daha ziyade kıdem gibi bir unsur.


  • imla kilavuzu  (31.05.12 01:02:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.