[]

meclis başkanı seçimiyle ilgili

Kpss'ye beş kala çalışmalar yoğunlaştı ve aklımda olan bir kaç sorunun cevabını bulamadım. Bunların başında meclis başkanı seçimi var.

Kurala göre siyasi parti grupları meclis başkanı adayı gösteremiyor.kimdir bu siyasi grupları kimleri içerir ne demek isteniyor tam olarak anlayamadım.meclis başkanı adaylığını gruplar veremiyorsa kimler aday gösterebilir?kriterler nelerdir?

Teşekkürler

 
meclis başkanı milletvekilleri arasından seçilir. aday olmak isteyen vekil başkanlık divanına kendi başvurur, partisi adına başvuramaz ama partiler genellikle kendi aralarından bir kişi üzerinde karar kılar ve onu desteklerler. kimi zamanlar aynı partiye mensup iki veya daha çok milletvekili başkanlık için başvurmuştur. ama dediğim gibi bunlardan sadece birini partisi destekler. grup olayına gelirsek: mecliste 20 milletvekili olan partiler grup kurabiliyor. yani şu an mecliste dört grup var, (bildiğim kadarıyla bunlar)


  • ihb  (27.05.12 14:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.