[]

Akvaryumda Gizemli Su Azalma Sorunu

Sevgili pet shop boyslar;

Şimdi kimilerince bilindiği üzere 3-4 yıldır iki adet yumruğum kadar su kaplumbağası beslemekteyim. Daha önce de başıma gelen fakat benim dış pompa içti şeklinde yorumladığım bir sorun pompayı temizleyip takmayı unutunca yaşanmasıyla gizemli bir hale geldi benim için, akvaryum suyu bazı geceler acayip azalıyor, sürekli değil, bir rutine yok ve bahsettiğim azalma 5-6lt civarı. Akvaryumda sızıntı yok her yer kuru, buharlaşma desem bu kadarı normal gelmiyor e bizi e2 ile d2 içiyor desem hacimlerini geçer bu miktar e noluyor lan o kadar suya? iyi su koyuyoruz birde damacana damacana su stokluyorum bu tospiklere.


 
Evde uyurgezer falan olmasın? Biri gidip oradan su içiyordur belki farkında olmadan. Yoksa gecede 5-6 litre suyun yok olması imkansız :S


  • trinitrotoluen  (25.05.12 01:12:50) 
yok o imkansız gezsem gezsem ben gezerim ki ben uyumuyorum bile çoğu gece :)


  • lunedor  (25.05.12 01:22:06) 
caps olsa bi yorum yapabilirdik.


  • orpheus  (25.05.12 01:35:25) 
bir time lapse çalışması planlıyorum aslında düzeneği kurdum sayılır bakalım azalsın o zaman caps'ten fazlası olacak elimizde.


  • lunedor  (25.05.12 01:48:26) 
biseyler cok mu isiniyor acaba.


  • oharro  (25.05.12 01:53:37) 
dış filtreyi söktüm bir kaç gündür dün yine olmuş ama. o kadar su farkedilmeden kurumaz sanki :) biraz genişçe balık olmadığından da çokta geniş değil, su standart 28-34 derece arası oluyor işte şu aralar 30 dereceye ayarlı.

aha caps; b1205.hizliresim.com
bu son su kaybettiği zamanki hali(su eklendi sonradan tabi)
  • lunedor  (25.05.12 02:06:27) 
su azaldığı sırada kaplumbağalar kuru alanda mı oluyor ?


  • huleyn  (25.05.12 02:15:37) 
çatlama filan yok :) ayrıca straforda yok o şeritler dışta zaten.
kaplumbağalar genelde hep kuru alanda oluyor zaten de bu su azalma olayı anlık değil mesela saat 4-5 gibi yatıyorum 12-13 gibi bir kalkıyorum su gitmiş şeklide ve 30 derece de o kadar buharlaşıyor olması aklıma gelmedi değil de yani eski haline gelsin diye eklediğim su miktarı cidden az değil sabaha kadar o suyu kaynatsam bitmez gibi sanki :)

  • lunedor  (25.05.12 02:23:03) 
5-6 litrelik bir azalma olduğunu sanmıyorum. o kadar öok su varmış gibi görünmüyor. bir dahakine ölçerek koyarsan daha net anlarsın ne kadar suyun buharlaştığını. ama zaten içinde az su var. ısıtıcı da var sanırım, 30 derece oluyor dediğine göre. o yüzden o kadar suyun buharlaşması normal. bir de avkaryum suyunu yükseltsen daha iyi olur. kuru alan yapmak zor oluyor yüksek suda, biliyorum, ama kaplumbağalar yüzmeyi çok sever aslında.


  • trachemys scripta elegans  (25.05.12 02:40:42) 
@trachemys scripta elegans eklediğim şu 1,5lt lik bir kapla 3 defa toplam 4,5 litre oluyor akvaryum geniş olduğundan öyle gibi gelmiyor göze ama öyleymiş ben de koyarken farkettim
ve bu geçici eski akvaryumsu sistemlerini revize ediyorum o yüzden 10-15 gün kadar burda takılacaklar sonra yüzme alanlı kuru alanı hafif dışarda olan yuvalarına dönecekler, bilgi için teşekkürler yinede :)

  • lunedor  (25.05.12 04:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.