[]

Yakışıklı erkek vs. Güzel erkek

Erkeklerde güzellik kavramı genelde yakışıklı kelimesi ile sıfatlandırılıyor ama "güzel erkek" kavramı da var. Bu daha sonradan çıtkı sanırım. Peki bu ikisinin farkı ne size göre?




 
bu biraz kişilikle alakalı en azından kişilikten referansla ortaya çıkan bir tanım diye düşünüyorum. fiziksel filan tamamlayıcılıkla filan tam anlamı oluşabilir.


  • hewit  (22.05.12 23:18:11 ~ 23:18:22) 
yakışıklı olanlar daha erkeksi hatlara sahip olan, daha sert diyebileceğimiz çene hatlarına vs. sahip olan tipler bence.

güzel olanlar ağzı, burnu, gözü ile nasıl diyeyim kadınsı değil ama işte daha düz olanlar.

misal losttaki sawyer'a yakışıklı diyoruz ama mesela kıvanç tatlıtuğ (eski hali ile) güzel bir erkek.
  • anlam  (22.05.12 23:20:56) 
yakışıklı erkekte biraz karizma var.
güzel erkek güzel böyle. tipi olmuş, oturmuş ama duruşunda aynı karizma yok.

  • natnan  (22.05.12 23:29:32) 
güzel erkek=erkek güzeli
anlam doğru söylemiş, daha pürüzsüz daha estetik tavır olarak da daha kibar, yumuşak naif olan erkekler oluyor.

örnekse imirzalıoğlu yakışıklı ama güzel erkek değil bence.
  • rodeocu  (22.05.12 23:31:46) 
Yakışıklı kelimesi, güzele "yakış"maktan geliyor diye düşünüyorum. Yani güzellik kavramı kadına verilmiş ki saçma. Nesneler dahi güzel olabiliyorken, erkek niye olmasın ki... Şahsen "yakışıklı" kelimesinden hoşlanmıyorum, o kelime kafamdaki güzelliği karşılamıyor, o sebepten sevgilimi "çok güzelsin" "güzelim" diye severim. Öyle "kız gibi güzel" falan da değil kıllı sakallı adam yani.


  • loralynn  (22.05.12 23:43:08) 
Yakışıklı erkek; phil anselmo, colin farrell, genel geçer anlamda brad pitt falan;

Güzel erkeğe en güzel örnek; sebastian bach. mesela; bit.ly
  • innatedesire  (22.05.12 23:48:43) 
anlam+1 hatta kimisi kız güzelliği var bunda der.

mesela www.eksiduyuru.com
bence bardem yakışıklı, butler güzel.
  • Demet  (23.05.12 00:28:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.