[]

yurtdışındaki firmayla iş görüşmesi

yurtdışındaki bir firmayla skype üzerinden yarın iş görüşmem var. iş'e kabul edilirsem maaş+prim usulü çalışılacak. fakat nasıl antlaşma yapacağımıza neye imza atacağımıza dair fikrim yok.
ayrıca nelere dikkat etmem gerekir? beni aydınlatıverin be.



 
skype'da sözlü anlaşırsınız sonra heralde postayla gönderirler kontratı falan. öyle olmasa bile onlar anlatırlar, takılmaya pek gerek yok ona.

nelere dikkat edilmeli? çok bir farkı olacağını sanmıyorum normal mülakattan. he belki kültürel özel noktalar olabilir ama onun için hangi ülkeden firma olduğunu bilmemiz gerekir.
  • natnan  (22.05.12 20:44:08) 
kontrat konusunda ben de öyle düşünmüştüm. firma finlandiya'da.


  • datlu  (22.05.12 20:47:38) 
Ben TR'den basvurmadim hic. Ama calisma izniniz var mi ya da izin alma konusunda sana destek olacaklar mi bunu bir ogrenin. Imza kisminin cok sorun olacagini sanmiyorum. Normalde bir kontrat imzaliyorsunuz teklifi kabul edersen, ancak onu faksla falan da halletmenize izin verebilirler belki. Olmazsa gider imzalarsiniz ne olacak :)

Daha once yabanci dilde mulakat yapmadiysaniz, bence bir deneme mulakati (mock interview) yapin biriyle. Mulakat yapacak kimse bulamazsaniz ve branisimiz uyusursa (biyolojik/medikal bir alanda ise is) ben de yardimci olmaya calisabilirim.
  • noam chomsky  (22.05.12 20:50:58) 
@noam chomsky, eksik bilgi verdim sanırım. firmaya türkiye'den bağlantılar kurucam ben, yani türkiye'de çalışcam. deneme mülakat için de teşekkür ederim. hazırlandım kendimce.


  • datlu  (22.05.12 20:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.